En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Carmen Calvo i el cardenal Omella concreten les bases del diàleg

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, s'ha reunit aquest dimecres, a la Moncloa, amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe…

24 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, s'ha reunit aquest dimecres, a la Moncloa, amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Aquesta cita forma part de la ronda de contactes que inicia la número dos de l'executiu amb els representants de les principals confessions religioses presents arreu de l'Estat. Durant la reunió, Carmen Calvo i el cardenal Omella han constatat la bona disposició de les dues parts. Han abordat sense restriccions qüestions d'interès mutu, que configuren el marc de relació entre l'Església catòlica i l'Estat actualment. En aquest sentit, s'ha acordat establir una agenda àmplia de treball per avançar en un model que permeti la col·laboració i la resolució de les possibles discrepàncies que puguin plantejar-se, i s'han designat les persones encarregades d'això.

Qüestions com ara la fiscalitat de l'Església, la protecció a la infància, les immatriculacions o la reforma del marc normatiu de l'educació figuren entre les que seran abordades. Finalment, es vol revitalitzar el treball de la Comissió Mixta, prevista en els Acords amb la Santa Seu, com un espai de treball i diàleg institucional que permeti actualitzar les relacions entre l'Església i l'Estat en els moments en què vivim. Es tracta de la primera trobada entre la número dos de Pedro Sánchez i el president de la Conferència Episcopal, després de la renovació de la Presidència de l'organisme eclesial el març passat. La vicepresidenta s'havia reunit amb l'anterior president, el cardenal Ricardo Blázquez, amb motiu del seu comiat. En el marc de les relacions amb l'Església catòlica, Carmen Calvo també va mantenir una trobada de benvinguda, al gener, amb el nou nunci del Papa a Espanya i Andorra, Bernardito Auza, i es va constatar la fluïdesa de les relacions entre Espanya i la Santa Seu.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024