En directe

El rosari

SOCIETAT

Catalunya es tenyeix de morat per celebrar el Dia de la Dona

Aquest dilluns al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, hem parlat de les reivindicacions que es van viure aquest diumenge  als carrers de les…

9 març 2020

Redacció

Comparteix
Aquest dilluns al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, hem parlat de les reivindicacions que es van viure aquest diumenge  als carrers de les ciutats de l’Estat. La periodista Teresa Carreras, corresponsal del setmanari El Siglo a Catalunya, membre de l’agència de notícies amb visió de gènere La Independent i membre de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya ha explicat que “la quantitat de dones que moren a mans dels seus homes demostra que el masclisme està a nivell de pandèmia”. En aquesta línia, Teresa Carreras ha dit que “per aquest i altres motius, les dones ahir van sortir al carrer a dir que volem que això s’aturi”. Pel que fa al món del periodisme, la desigualtat de gènere és important, només el 22% de les dones treballen en premsa escrita, un 27% en digital, un 36% en ràdio, quan el 51% de les professionals als mitjans són dones. “En el món del periodisme s’està intentant canviar aquesta situació”, ha afegit Teresa Carreras.
La protesta més multitudinària va ser a Barcelona. Segons càlculs de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la manifestació va mobilitzar 50.000 persones, mentre que les organitzadores han estimat que la xifra pujava fins a les 300.000 persones. A Tarragona, a la manifestació hi han participat unes 6.000 persones. A Lleida, hi ha hagut dues manifestacions que van aplegar unes 2.500 persones. I a Girona, també es van manifestar centenars de persones des de la plaça 1 d' Octubre. Pel que fa a Madrid, segons la delegació del govern de Madrid hi han participat 120.000 persones, força menys que els dos anys anteriors. El PP va participar a la manifestació i els representants de Cs van acabar marxant-ne, escridassats pels manifestants.
Es pot escoltar l'entrevista AQUÍ (minut 37)

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció