En directe

Cocodril Club

SOCIETAT

"Catalunya viu un canvi de cicle polític; res no serà com abans"

Roberto Labandera, exdiputat i militant del PSC, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos, i Carles Armengol, pedagog i president de…

19 abril 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Roberto Labandera, exdiputat i militant del PSC, Jordi López Camps, soci d'Òmnium Cultural i exdirector general d'Afers Religiosos, i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de qualificar de "molt difícil" qualsevol acord per normalitzar la situació política a Catalunya. Armengol ha comentat que "un acord entre Catalunya i l'Estat espanyol no es troba en un horitzó gaire immediat, encara que pot ser desitjable, però ha de passar temps perquè la situació està molt embolicada a tot arreu". En aquesta línia, ha lamentat que "no hi ha en aquests moments un lideratge que pogués acostat posicions".

Labandera ha recordat "les dificultats que tenen les forces polítiques al Parlament, perquè la majoria independentista que pot formar govern no s'acaba d'entendre, tot i que el país necessita un president i un executiu". Ha recordat que "les dificultats objectives passen pel clima d'enfrontament que hi ha i la situació emocional que hi ha des d'abans de les eleccions fins ara, cosa que complica molt qualsevol entesa". Finalment ha subratllat el contrast entre "l'escepticisme gairebé absolut i la necessitat total de tenir govern".

I per la seva banda, López Camps ha recordat que "vivim un moment excepcional per la seva pròpia complexitat ja que, al darrere de les relacions Catalunya-Espanya, s'han produït altres conflictes que han arribat a l'arena política". En aquest context, ha destacat que "hi ha més protagonisme fora dels partits que no pas a dintre", i ha recordat que "s'està reformulant el tradicional mapa polític dividit entre dretes i esquerres". Després d'assegurar que "sortirem d'aquest conflicte", l'exdirector d'Afers Religiosos ha dit, en un altre moment, que "l'aparell de l'Estat està desbocat, actuant al marge de la iniciativa política, i s'ha començat a qüestionar el règim constitucional del 1978, fins al punt que estem vivint un canvi de cicle polític en què res no serà com abans".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 19 d'abril.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció