En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Caves Raventós i Blanc, la història d'una gran passió

Aprofitant que arriben les festes de nadal, a la Fórmula Estel, hem parlat  amb una de les persones que sap més de cava i vins…

11 desembre 2014

Redacció

Comparteix
Aprofitant que arriben les festes de nadal, a la Fórmula Estel, hem parlat  amb una de les persones que sap més de cava i vins de casa nostra.  C-fundador de les caves RAVENTÓS I BLANC i autor del cava que porta el seu nom, Manuel Raventós i Negra és el gran d'una família amb 11 fills de Josep Maria Raventós i Blanc i Isabel Negra i Valls. Es va criar i créixer a la casa pairal de Can Codorniu, a Sant Sadurní d’Anoia.  L’enòleg Manuel Raventós, amb 20 generacions a l’esquena, s’ha convertit en un dels empresaris amb més prestigi de casa nostra. Segons l’empresari català, “al darrere d’un bon cava, hi ha una història fàcilment explicable pel restaurador”. Raventós també ens ha explicat la història de les caves RAVENTÓS I BLANC. La història d’una família arrelada a una finca amb una tradició vitivinícola de més de 500 anys. 
La finca Raventós i Blanc, constituïda per 90 Ha de vinyers, bosc i llac a Sant Sadurní d’Anoia, pertany des de l’any 1497 a la família Raventós. Representa possiblement la més llarga tradició vitivinícola documentada en mans de la mateixa família a Espanya. Quan Josep María Raventós i Blanc i el seu fill Manuel Raventós decideixen crear un celler al centre d’aquesta històrica finca, pensen en la manera més pura d’aconseguir la màxima proximitat entre viticultura i vinificació Una història que avui és futur, gràcies a la incorporació a l’empresa del seu fill Josep Raventós, que garanteix la continuïtat del projecte des de Nova York.
L’any 2012 van decidir deixar la Denominació d'Origen Cava per obrir un nou projecte encaminat al món del vi blanc. Raventós i Blanc, des de la conca del riu Anoia, busquen amb uns sols diferents, una història geològica, una climatologia del Penedès oriental, unes varietats autòctones: Xarel·lo, Macabeu, Parellada i una tradició vitícola mil·lenària convertir el seu vi en un dels millors.  Segons el fundador de les vinyes Raventós i Blanc, “hi ha una oportunitat per a vins sincers, fruit d'una finca, d'un clima concret, d'unes varietats autòctones, i d'una viticultura exigent, precisa i respectuosa”.

Més actualitat

CULTURA

ENTREVISTES

MÚSICA

Chico Jorge: "L'escena musical catalana és més rica que l'espanyola"

Parlem amb Jordi Bastida, conegut com a Chico Jorge, sobre el seu primer disc ‘Uno de esos días’, publicat amb el segell Magic in the Air

24 octubre 2025

Redacció

POLÍTICA

Bernat Vilaró: "L'esquerda d'ERC s'obre abans amb Aragonès que amb Rovira"

Vilaró és el co-autor del llibre 'L'esquerda republicana', que analitza la situació del partit independentista

24 octubre 2025

Redacció

CULTURA

ENTREVISTES

LLIBRES

Raül Garrigaseït i Laura Aubert: “És interessant veure què ens diuen els clàssics avui”

Raül Garrigaseït i Laura Aubert

Parlem amb el president de La Casa dels Clàssics Raül Garrigaseït i l'actriu Laura Aubert sobre la setena edició del Festival Clàssics

23 octubre 2025