En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"Celebrar la Setmana Santa és molt important per als cristians"

Comença la Setmana Santa, un temps depau i vivència de la fe en què milers de cristians a tot al món, també aCatalunya, es reuneixen…

7 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix

Comença la Setmana Santa, un temps depau i vivència de la fe en què milers de cristians a tot al món, també aCatalunya, es reuneixen per viure la commemoració en el seu sentit més profund. Aquest divendres, en el programa El Mirador de l’Actualitat, hem comptat amb la presència d'Isama Rodríguez, copresidenta delConsell de Germandats i Confraries de Barcelona, Manolo Martínez Ballesteros, germà major de la Hermandad de CristoRedentor  y Nuestra Señora de la Soledadde Badalona, Josep Maria Nogué, president de la Germandat de Jesús i els Nens de Girona, i  l’historiadorJoan Pallarès.

Nogué ha parlat de les celebracionsde les confraries en aquest moment de l’any. Ha destacat que “és un moment important que t’apropa a Déu”.En aquesta línia, ha posat com a exemple “les imatges, lesorganitzacions socials, la catequesis on desfilen les processions”. MartínezBallesteros també ha donat importància a la simbologia religiosa, explicant que “els últims anys moltespersones són atretes per les imatges religioses que ofereix la Setmana Santa”.Pallarès ha volgut recordar que “és bo mantenir aquestes tradicions perSetmana Santa”.

Josep Maria Nogué ha parlat, en un altre moment, del fet que elscristians han d’acollir altres membres que no sguin catòlics. És a dir, “han de tenir un punt d'espiritualització perpoder rebre’ls”. També ha comentat que “totes aquestes accionsreligioses afavoreixen un clima emotiu i una oportunitat de manifestar l’elementespiritual”. Isama Rodríguez ha explicat que la celebracióde la Setmana Santa és rellevant, ja que d’aquesta manera “es poden veure els fonaments de les creences cristianes”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 7 d'abril.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció