En directe

La Missa de cada dia

AUDIOS

"Jo no he estimat mai la meva mare"

Cinta Ballesté va patir violència al domicili familiar per part de la seva mare. Ara, forma part d'una associació que lluita contra la violència judicial de víctimes de violència masclista

16 novembre 2023

Redacció

Comparteix

"Jo no he estimat mai la meva mare". Cinta Ballesté és ara suport de dones que han patit violència i ha treballat molt perquè la seva veu no falli en explicar el que va patir a casa quan era petita. La seva mare la maltractava psicològicament, a ella i als seus germans. Però sobre tot a ella, la gran, amb qui s'ensenyava. "Li recordava al meu pare". Van passar molts anys perquè posés nom al que sentia: "havia estat víctima de violència domèstica. "Recordo molta agressivitat per part de la meva mare; no recordo una abraçada, un petó ni un t'estimo seu", explica. Només recordo comentaris com a que no servia per res, que no m'aniria bé a la vida".

"No recordo una abraçada, un petó ni un t'estimo de la meva mare"
Cinta Ballesté, víctima de violència domèstica, als estudis de Ràdio Estel

Ella, però ha anat per un altre camí. "Vaig meditar molt si tenir fills o no en tenir, i vaig decidir que mai els faria el que la meva mare em va fer a mi". "Quan vaig ser mare me'n vaig adonar fins a quin punt ella no sentia res. Jo hauria sigut incapaç de maltractar a un fill meu o dir-li que no val, que és un inútil"-afegeix.

Cinta Ballesté sobre la violència judicial que pateixen les dones

Des de la pandèmia, forma part com a voluntària de l'associació La Sagrera es Mou, al barri barceloní de La Sagrera, on resideix. Aquesta entitat ha format una xarxa de dones, VeïnesxVeïnes, per donar suport a altres dones que arriben després d'una relació violenta. Són la mà amiga en procediments judicials, tràmits administratius i cites difícils. "El que més m'impacta és que tremolen". Així, amb una veu forta, però l'emoció que s'aboca als seus ulls, denuncia Cinta la violència institucional, judicial i burocràtica que pateixen.

Escolta l'entrevista que li han fet Rut Queralt i Joan Trias al programa La Caravana de Ràdio Estel!

Cita Ballesté: "Jo no he estimat mai la meva mare"

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció