En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

“Ciutadans no vota alcaldes populistes; per això trenca amb Valls”

Toni Florido, militant del PDeCAT i responsable de l'Àrea de Defensa, José María Cano, diputat de Ciutadans, i Jordi Coronas, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de…

17 juny 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix

Toni Florido, militant del PDeCAT i responsable de l'Àrea de Defensa, José María Cano, diputat de Ciutadans, i Jordi Coronas, portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, han analitzat, en el programa El Mirador de l'actualitat, la nova constitució dels ajuntaments, que marca l’inici d’una nova etapa política, a Catalunya i al conjunt d’Espanya, amb Barcelona i Madrid com a punts de referència. Florido ha destacat que “a hores d’ara s’han fet els pactes d’investidura d’alcaldes, però no s’ha arribat a acords de govern”. Per això, en referència a l’acord de Badalona, també ha destacat que “el socialista Àlex Pastor va veure una jugada per guanyar Xavier García-Albiol i li va sortir bé”. Coronas ha subratllat que “el pacte d’Alex Pastor amb les forces independentistes perjudica la ciutadania, tot i que és legítim”. En aquesta línia, Florido també ha comentat el pacte d’Esquerra Republicana amb el PSC a Sant Cugat, que aparta el PDeCAT de l’alcaldia, i ha fet palès que “l’acord no s’hauria d’haver produït, perquè divideix les forces independentistes”.

D’altra banda, el militant del PDeCAT ha subratllat que, “més que mai, les alcaldies catalanes estan governades per forces independentistes”, mentre que el diputat de Ciutadans ha apuntat que la seva formació “no pacta mai amb forces independentistes als municipis perquè, en el fons, posen les institucions a disposició del procés i no respecten la neutralitat institucional”. En un altre moment, José María Cano ha justificat que “Ciutadans ha trencat amb Manuel Valls perquè s'havia compromès a no votar un alcalde populista ni independentista”. Parlant de Barcelona, Coronas ha lamentat “l’acord contranatura entre Ada Colau i Jaume Collboni i la manca de voluntat de diàleg per part de Barcelona en Comú”. A més, ha assegurat que “Esquerra liderarà l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona i actuarem com a tal”. Finalment, Florido ha conclòs que, “tal i com està el panorama municipal a Barcelona, la Presidència de la Diputació per a  Jaume Collboni, com semblava que era, ara ja no està tan clara”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l’actualitat  d'aquest dilluns 17 de juny.
La constitució dels ajuntaments, que marca l’inici d’una nova etapa política, a Catalunya i al conjunt d’Espanya, amb Barcelona i Madrid com a punts de referència: Ada Colau repeteix com a alcaldessa de Barcelona, gràcies al pacte amb el PSC i els vots de Manuel Valls dos regidors més del seu grup, una aliança que deixa fora Ernest Maragall, d’Esquerra, que havia estat el més votat. A Madrid, finalment el pacte entre PP, Ciutadans i Vox ha deixat fora del càrrec Manuela Carmena. S’han aclarit les incògnites en altres municipis de Catalunya: Badalona (amb García Albiol finalment apartat de l'alcaldia, pel suport de la resta de forces al socialista Àlex Pastor), Tarragona (amb Esquerra Republicana que lidera una aliança contra el socialista Josep-Fèlix Ballesteros), Lleida (amb el republicà Miquel Pueyo d’alcalde), Girona (on Marta Madrenas reté l’Alcaldia), Sabadell (on el PSC torna a l’Alcaldia), Terrassa (amb Jordi Ballart d’alcalde amb una marca independent desmarcada dels socialistes i amb el suport d'ERC) i molts altres.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció