En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Clam al Sudan del Sud per una propera visita del Papa

Han tingut un gran ressò en les últimes hores unes paraules pronunciades pel Papa diumenge a l’església anglicana de Tots Sants de Roma, on va…

27 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Han tingut un gran ressò en les últimes hores unes paraules pronunciades pel Papa diumenge a l’església anglicana de Tots Sants de Roma, on va anunciar la possibilitat d’una propera visita al Sudan del Sud, país martiritzat per la guerra civil i on unes 100.000 persones viuen gairebé en situació de fam. Concretament tres bisbes sudanesos, un anglicà, un altre presbiterià i un tercer catòlic, han demanat al pontífex que visiti el país africà, encara que sigui només per un dia, acompanyat per l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby. A partir del ressò de les paraules de Francesc, el bisbe de la diòcesi sudsudanesa de Yei, Erkolano Lodu Tombe, ha dit que està entusiasmat només davant la possibilitat que el Papa viatgi al Sudan del Sud, i ha destacat que "l’estada, a més, tindria un gran significat per a la fe i la vida dels ciutadans del país, particularment els cristians".
Després de dècades de guerra sanguinària, el Sudan del Sud, de majoria cristiana i tradició animista, va obtenir el 2011 la independència del nord, majoritàriament musulmà i de cultura àrab. El 2013, però, esclata una guerra interna que, després d’uns acords de pau, es va revifar al juliol passat. Recordem que, ja dimecres passat, Francesc va fer una crida, durant l’audiència general, perquè les autoritats polítiques facin arribar ajuts alimentaris a les poblacions que pateixen.
Recordem que Francesc deia diumenge que s’està plantejant visitar el Sudan del Sud, acompanyat per l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby. En la històrica visita a l’església anglicana de Roma, el Papa presentava el camí de la unitat entre catòlics i reformats com "una realitat present i consolidada, a partir del fonament de l’espiritualitat i la caritat, un treball comú que no és d’assimiliació o uniformització a través d’un laboratori", sinó senzillament, en paraules del pontífex, de “caminar junts”.
Presentat el programa de la visita de Francesc a Milà
D'altra banda, l’arquebisbe de Milà, Angelo Scola, ha explicat aquest dilluns, en una conferència de premsa, l’intens programa de la visita pastoral que el Papa farà a la capital del nord d’itàlia el proper 25 de març. El cardenal Scola ha destacat que, dins una estada "per confirmar els creients en la fe", Francesc visitarà les cases populars de Via Salomone, a la perifèria de Milà, i després es reunirà amb els religiosos i religioses a la catedral i dinarà amb diversos reclusos a la presó de San Vittore.
El moment central de la jornada serà la Missa multitudinària a les 15.00 hores al Parc de Monza, on s’espera la participació de 500.000 de persones. El cardenal arquebisbe de Milà ha comentat que l’activitat del Papa a la capital de la Llombardia tindrà una marcada obertura als no creients. En l’última trobada, amb milers de joves a l’estadi de San Siro, serà lliurat al Sant Pare un pla extraordinari per eradicar, abans de l’any 2020, la pobresa infantil a Milà.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 27 de febrer.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció