En directe

La Caravana

POLÍTICA

Clara Ponsatí sobre el nou referèndum d'independència proposat per Aragonès: “És l’enèsim unicorn de la política catalana” 

L'encara eurodiputada ha fundat un nou partit polític independentista, Alhora, i defensa que "l'autodeterminació de Catalunya no és un problema d'encaix, sinó d'alliberació"

2 abril 2024

Redacció

Comparteix

Clara Ponsatí ha valorat el nou referèndum d'independència proposat per Pere Aragonès perquè encaixi dins de la Constitució i l'ha qualificat de "l'enèsim unicorn de la política catalana". En una entrevista a Ràdio Estel, l’encara eurodiputada i impulsora del nou partit polític independentista Alhora, que ha aconseguit els avals necessaris per presentar-se a les eleccions catalanes del 12 de maig, ha defensat que “l’autodeterminació de Catalunya no és un problema d’encaix, sinó d’alliberació". "Necessitem polítics que ens vulguin alliberar i no encaixar”, ha dit. 

Clara Ponsatí, el 4 de febrer de 2024, a Ràdio Estel

Clara Ponsatí als estudis de Ràdio Estel el 2 d'abril de 2024 | RÀDIO ESTEL


"La solució passa per obeir el mandat de l'1 d'octubre i tornar a engegar la mobilització social"

“Espanya ha dit que la Constitució no admet cap autodeterminació, seguir pensant amb una cosa que no passarà és absurd”, ha sentenciat Ponsatí en l'entrevista a La Caravana. A més, ha defensat que “cal obeir el mandat de l’1 d’octubre” i creu que des d’aleshores hi ha hagut un “retrocés” per “avançar cap a la independència”. “Hem perdut bous i esquelles en termes d’eines”, ha manifestat, després de deixar clar que "no s'ha d'esquivar el conflicte amb Espanya".

L’eurodiputada ha valorat que “els partits polítics tenen la independència com un ideari, igual que el partit socialista té el socialisme”. Davant d’aquesta situació, Ponsatí aposta per “tornar a engegar la mobilització social” com a solució per aconseguir la independència de Catalunya “en 4 anys”. “Això no es fa bufant i fent ampolles, es fa com s’han fet les independències a altres països del món i en 4 anys es podria fer”, ha comentat l’eurodiputada. Ponsatí ho veu “poc probable que hi hagi les eines polítiques tan de pressa, però és possible”.  

Ponsatí ha comentat que Alhora, el partit que ha fundat amb el filòsof Jordi Graupera, “acull gent des de l’esquerra independentista fins al catalanisme liberal” i que l’objectiu és treballar per “la independència de Catalunya”. “Treballant per la llibertat no es pot esquivar el conflicte amb Espanya i hi ha dirigents polítics que han renunciat a mantenir el conflicte i això ens ha afeblit”, ha manifestat.  

“AVUI CELEBREM QUE HI SEREM” 

Aquest dimarts, el nou partit polític Alhora ha aconseguit els avals necessaris per presentar-se a les eleccions catalanes del 12 de maig i Ponsatí ho ha celebrat. L’eurodiputada encara no ha concretat qui serà el cap de llista, però ha comentat que ho anunciaran aquesta setmana.

Ha explicat que el nou projecte polític que lidera busca ser “una alternativa” a l’independentisme català. “Hi ha 700.000 vots independentistes que han desaparegut. Estem aquí per oferir una alternativa”, ha assegurat. Ponsatí s’ha mostrat crítica amb els líders independentistes de l’1 d’octubre: “No van fer la feina que havien de fer”.  

Clara Ponsatí: "(El nou referèndum d'independència proposat per Aragonès) és l'enèsim unicorn de la política catalana"

0:00 / 0:00

Més actualitat

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

CONFAVC: "Catalunya està a les beceroles amb la retirada de l'amiant"

Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, lamenta que només 35 municipis catalans tinguin un cens d'amiant

15 abril 2024

Redacció