En directe

La Missa de cada dia

ACTIVITATS

Cloenda dels actes en record del bisbe Joan Carrera

El6 d’octubre passat, es va celebrar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra lacloenda dels actes commemoratius del 10è aniversari de la mort del…

15 octubre 2018

Macià Grau

Comparteix

El6 d’octubre passat, es va celebrar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra lacloenda dels actes commemoratius del 10è aniversari de la mort del bisbe JoanCarrera. L’acte, que va comptar amb la participació d’Albert López Vivancos, vaservir per posar el punt final al seguit d’activitats organitzades amb l’objectiude recordar el bisbe Joan, que van començar el 12 de maig amb la celebració delseu aniversari a la catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat.

Pertal de recordar aquestes celebracions, la web del Memorial Bisbe Carrera hapublicat un breu resum de les més destacades, on explica també que s’estanrealitzant gestions per tal de posar el nom del bisbe Joan a un carrer proper ala catedral de Barcelona.

Undels actes centrals del Memorial Bisbe Carrera es va fer el 27 de setembre al Seminaride Barcelona, en forma de ponència que va moderar Francesc Rosaura, directordel programa “Signes del temps”, i en la qual es va recordar la pastoral d’acollidai integració del bisbe Joan. Sota el nom de “Recordem el bisbe Joan”, a l’acte vanparticipar el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, el Sr.Marcel·lí Joan, l’arquebisbe d’Urgell Mons. Joan Enric Vives, Mn. Felip JuliRodríguez, rector del Seminari, i el cardenal Lluís Martínez Sistach.

Posteriorment,29 de setembre, es va organitzar una pregària davant la tomba on descansen lesdespulles del bisbe Joan, al cementiri de Montjuïc. L’acte va deixar moments desilenci, pregària i reflexió, de la mà de la poesia de Javier Bustamante.

Finalment,el 3 d’octubre, el mateix dia en què es complien els deu anys de la mort del bisbeJoan, es va celebrar una missa per la seva ànima a la catedral de Barcelona,que va presidir el cardenal Lluís Martínez Sistach. El resum complet de lesactivitats es pot veure a la pàgina web del Memorial Bisbe Joan Carrera: memorialbisbejoancarrera.blogspot.com.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció