En directe

La taula de l'Evangeli

ACTIVITATS

Cloenda dels actes en record del bisbe Joan Carrera

El6 d’octubre passat, es va celebrar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra lacloenda dels actes commemoratius del 10è aniversari de la mort del…

15 octubre 2018

Macià Grau

Comparteix

El6 d’octubre passat, es va celebrar al monestir de Sant Jeroni de la Murtra lacloenda dels actes commemoratius del 10è aniversari de la mort del bisbe JoanCarrera. L’acte, que va comptar amb la participació d’Albert López Vivancos, vaservir per posar el punt final al seguit d’activitats organitzades amb l’objectiude recordar el bisbe Joan, que van començar el 12 de maig amb la celebració delseu aniversari a la catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat.

Pertal de recordar aquestes celebracions, la web del Memorial Bisbe Carrera hapublicat un breu resum de les més destacades, on explica també que s’estanrealitzant gestions per tal de posar el nom del bisbe Joan a un carrer proper ala catedral de Barcelona.

Undels actes centrals del Memorial Bisbe Carrera es va fer el 27 de setembre al Seminaride Barcelona, en forma de ponència que va moderar Francesc Rosaura, directordel programa “Signes del temps”, i en la qual es va recordar la pastoral d’acollidai integració del bisbe Joan. Sota el nom de “Recordem el bisbe Joan”, a l’acte vanparticipar el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, el Sr.Marcel·lí Joan, l’arquebisbe d’Urgell Mons. Joan Enric Vives, Mn. Felip JuliRodríguez, rector del Seminari, i el cardenal Lluís Martínez Sistach.

Posteriorment,29 de setembre, es va organitzar una pregària davant la tomba on descansen lesdespulles del bisbe Joan, al cementiri de Montjuïc. L’acte va deixar moments desilenci, pregària i reflexió, de la mà de la poesia de Javier Bustamante.

Finalment,el 3 d’octubre, el mateix dia en què es complien els deu anys de la mort del bisbeJoan, es va celebrar una missa per la seva ànima a la catedral de Barcelona,que va presidir el cardenal Lluís Martínez Sistach. El resum complet de lesactivitats es pot veure a la pàgina web del Memorial Bisbe Joan Carrera: memorialbisbejoancarrera.blogspot.com.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció