En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Coincidència transversal en els elogis a l'última nota dels bisbes

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de…

19 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Oriol Domingo, periodista, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar positivament l’última nota dels bisbes de Catalunya sobre la situació política. Tots tres l'han qualificada de "ponderada i molt oportuna". Armengol ha destacat que "més enllà del que cada persona pensi, era important que els bisbes proposessin una reflexió".

Per la seva banda, Arasa ha comentat igualment que "la situació dels presos no és justa, cosa que es pot defensar també sense ser independentista", com és el seu cas. I Oriol Domingo, entre altres comentaris, ha denunciat que "es tracti tan malament homes com Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó", i ha posat l'exemple "dels pessebres que no van deixar entrar al centre penitenciari i una bíblia que Josep-Lluís Carod-Rovira volia regalar al mateix Junqueras i que tampoc no va entrar". En aquesta línia, ha dit també que "fins i tot no se li ha permès anar a Missa un diumenge".

La nota aprovada per la Tarraconense, feta pública divendres passat, demana reflexió sobre els polítics que estan en presó preventiva i també treball decidit per a la formació d’un nou govern català. En el col·loqui d'aquest dilluns, s'ha analitzat la transversalitat dels catòlics, com  també dels cristians en general, davant les opcions polítiques, de les quals els bisbes recorden novament que totes són legítimes i defensables sempre que sigui pacíficament.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 19 de febrer.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció