En directe

X Trobada mundial de les famílies

ESGLÉSIA CATALUNYA

Coincidència transversal en els elogis a l'última nota dels bisbes

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de…

19 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Oriol Domingo, periodista, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar positivament l’última nota dels bisbes de Catalunya sobre la situació política. Tots tres l'han qualificada de "ponderada i molt oportuna". Armengol ha destacat que "més enllà del que cada persona pensi, era important que els bisbes proposessin una reflexió".

Per la seva banda, Arasa ha comentat igualment que "la situació dels presos no és justa, cosa que es pot defensar també sense ser independentista", com és el seu cas. I Oriol Domingo, entre altres comentaris, ha denunciat que "es tracti tan malament homes com Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó", i ha posat l'exemple "dels pessebres que no van deixar entrar al centre penitenciari i una bíblia que Josep-Lluís Carod-Rovira volia regalar al mateix Junqueras i que tampoc no va entrar". En aquesta línia, ha dit també que "fins i tot no se li ha permès anar a Missa un diumenge".

La nota aprovada per la Tarraconense, feta pública divendres passat, demana reflexió sobre els polítics que estan en presó preventiva i també treball decidit per a la formació d’un nou govern català. En el col·loqui d'aquest dilluns, s'ha analitzat la transversalitat dels catòlics, com  també dels cristians en general, davant les opcions polítiques, de les quals els bisbes recorden novament que totes són legítimes i defensables sempre que sigui pacíficament.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 19 de febrer.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció