En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Coincidència transversal en els elogis a l'última nota dels bisbes

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de…

19 febrer 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Oriol Domingo, periodista, han coincidit aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, a l'hora de valorar positivament l’última nota dels bisbes de Catalunya sobre la situació política. Tots tres l'han qualificada de "ponderada i molt oportuna". Armengol ha destacat que "més enllà del que cada persona pensi, era important que els bisbes proposessin una reflexió".

Per la seva banda, Arasa ha comentat igualment que "la situació dels presos no és justa, cosa que es pot defensar també sense ser independentista", com és el seu cas. I Oriol Domingo, entre altres comentaris, ha denunciat que "es tracti tan malament homes com Oriol Junqueras i Joaquim Forn a la presó", i ha posat l'exemple "dels pessebres que no van deixar entrar al centre penitenciari i una bíblia que Josep-Lluís Carod-Rovira volia regalar al mateix Junqueras i que tampoc no va entrar". En aquesta línia, ha dit també que "fins i tot no se li ha permès anar a Missa un diumenge".

La nota aprovada per la Tarraconense, feta pública divendres passat, demana reflexió sobre els polítics que estan en presó preventiva i també treball decidit per a la formació d’un nou govern català. En el col·loqui d'aquest dilluns, s'ha analitzat la transversalitat dels catòlics, com  també dels cristians en general, davant les opcions polítiques, de les quals els bisbes recorden novament que totes són legítimes i defensables sempre que sigui pacíficament.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 19 de febrer.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024