En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Col·legi de Treball Social: "Totes les retallades han posat a l'Estat del Benestar en qüestionament"

La plataforma Pobresa Zero Catalunya agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. A RàdioEstel estem fent seguiment de la campanya…

4 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
La plataforma Pobresa Zero Catalunya agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. A RàdioEstel estem fent seguiment de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats: al gener vàrem parlar d’habitatge amb l'Observatori DESC, al febrer, de fiscalitat amb la Plataforma per una fiscalitat justa; al març, vàrem tractar les prestacions amb la Federació Catalana de Voluntariat Social.
Aquest dilluns, per parlar de Serveis Sociosanitaris, hem parlat amb en Juanma Rivera, secretari de la Junta de Govern del Col·legi de Treball Social de Catalunya. Malgrat que aquests serveis són un dret, no sempre arriben a tothom: "Volem que els serveis siguin de caràcter universal i públic, amb solidaritat i redistribució", ha remarcat Rivera. "Totes les polítiques de retallades han posat l'Estat del Benestar en qüestionament, seria molt agossarat dir que els drets estan garantits, el que hauríem de fer és poder-los recuperar", ha afirmat Juanma Rivera en l'entrevista.
El secretari del Col·legi de Treball Social de Catalunya també ha subratllat que si no hi ha un finançament no es poden complir les lleis que recolzen els serveis socials, com l'Atenció a la Infància, les persones amb Dependència, o els Problemes d'Habitatge, entre d'altres, i ha posat exemples com la Llei de Dependència o la Renda Mínima d'Inserció.
"La classe política ha d'estar en posició d'escoltar a la ciutadania organitzada. És una realitat notable que la societat envelleix, que hi ha cada cop més persones amb malalties cròniques, amb col·lectius més vulnerables", ha afirmat Juanma Rivera, que ha reclamat "un canvi de model".
Escolta l'entrevista a Juanma Rivera (minut 29)

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció