En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Col·legi de Treball Social: "Totes les retallades han posat a l'Estat del Benestar en qüestionament"

La plataforma Pobresa Zero Catalunya agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. A RàdioEstel estem fent seguiment de la campanya…

4 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
La plataforma Pobresa Zero Catalunya agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. A RàdioEstel estem fent seguiment de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats: al gener vàrem parlar d’habitatge amb l'Observatori DESC, al febrer, de fiscalitat amb la Plataforma per una fiscalitat justa; al març, vàrem tractar les prestacions amb la Federació Catalana de Voluntariat Social.
Aquest dilluns, per parlar de Serveis Sociosanitaris, hem parlat amb en Juanma Rivera, secretari de la Junta de Govern del Col·legi de Treball Social de Catalunya. Malgrat que aquests serveis són un dret, no sempre arriben a tothom: "Volem que els serveis siguin de caràcter universal i públic, amb solidaritat i redistribució", ha remarcat Rivera. "Totes les polítiques de retallades han posat l'Estat del Benestar en qüestionament, seria molt agossarat dir que els drets estan garantits, el que hauríem de fer és poder-los recuperar", ha afirmat Juanma Rivera en l'entrevista.
El secretari del Col·legi de Treball Social de Catalunya també ha subratllat que si no hi ha un finançament no es poden complir les lleis que recolzen els serveis socials, com l'Atenció a la Infància, les persones amb Dependència, o els Problemes d'Habitatge, entre d'altres, i ha posat exemples com la Llei de Dependència o la Renda Mínima d'Inserció.
"La classe política ha d'estar en posició d'escoltar a la ciutadania organitzada. És una realitat notable que la societat envelleix, que hi ha cada cop més persones amb malalties cròniques, amb col·lectius més vulnerables", ha afirmat Juanma Rivera, que ha reclamat "un canvi de model".
Escolta l'entrevista a Juanma Rivera (minut 29)

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció