En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Col·legi de Treball Social: "Totes les retallades han posat a l'Estat del Benestar en qüestionament"

La plataforma Pobresa Zero Catalunya agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. A RàdioEstel estem fent seguiment de la campanya…

4 abril 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
La plataforma Pobresa Zero Catalunya agrupa més de 3.200 entitats socials, de pau, drets humans i cooperació. A RàdioEstel estem fent seguiment de la campanya 12 fronts en la lluita contra les desigualtats: al gener vàrem parlar d’habitatge amb l'Observatori DESC, al febrer, de fiscalitat amb la Plataforma per una fiscalitat justa; al març, vàrem tractar les prestacions amb la Federació Catalana de Voluntariat Social.
Aquest dilluns, per parlar de Serveis Sociosanitaris, hem parlat amb en Juanma Rivera, secretari de la Junta de Govern del Col·legi de Treball Social de Catalunya. Malgrat que aquests serveis són un dret, no sempre arriben a tothom: "Volem que els serveis siguin de caràcter universal i públic, amb solidaritat i redistribució", ha remarcat Rivera. "Totes les polítiques de retallades han posat l'Estat del Benestar en qüestionament, seria molt agossarat dir que els drets estan garantits, el que hauríem de fer és poder-los recuperar", ha afirmat Juanma Rivera en l'entrevista.
El secretari del Col·legi de Treball Social de Catalunya també ha subratllat que si no hi ha un finançament no es poden complir les lleis que recolzen els serveis socials, com l'Atenció a la Infància, les persones amb Dependència, o els Problemes d'Habitatge, entre d'altres, i ha posat exemples com la Llei de Dependència o la Renda Mínima d'Inserció.
"La classe política ha d'estar en posició d'escoltar a la ciutadania organitzada. És una realitat notable que la societat envelleix, que hi ha cada cop més persones amb malalties cròniques, amb col·lectius més vulnerables", ha afirmat Juanma Rivera, que ha reclamat "un canvi de model".
Escolta l'entrevista a Juanma Rivera (minut 29)

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció