En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Comença la Setmana Santa al Vaticà

La celebració solemne del Diumenge de Rams a la plaça de Sant Pere ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa al Vaticà.…

14 abril 2014

Redacció

Comparteix

La celebració solemne del Diumenge de Rams a la plaça de Sant Pere ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa al Vaticà. Després de la lectura de la Passió, durant l'homilia, el papa Francesc ha fet una crida als catòlics perquè es preguntin si són traïdors com Judes o si estimen Déu com Josep o com Maria, la mare de Jesús. Abans de l’Eucaristia, el Sant Pare va recórrer el camí que va des de la basílica vaticana fins a l’altar exterior, mentre el poble cantava el tradicional Hosanna amb el qual es reviu l’entrada de Jesús a Jerusalem el Diumenge de Rams, abans de patir la mort a la creu.

Com és costum des de fa uns quants anys, la celebració del Diumenge de Rams a Roma ha esta ocasió també per celebrar una gran trobada internacional sobre les Jornades Mundials de la Joventut, organitzades pel Pontifici Consell per als Laics. Després de la missa a la plaça de Sant Pere, joves brasilers han fet lliurament de la creu de la JMJ a joves polonesos. S'inicia així el camí cap a la JMJ de Cracòvia 2016, que portarà com a lema: Feliços els misericordiosos, perquè obtindran misericòrdia. En la seva salutació, el papa Francesc ha anunciat que Joan Pau II, que serà canonitzat el 27 d'abril, esdevindrà patró de les JMJ.

El Sant Pare ha anunciat també que el pròxim 15 d'agost, en el marc del seu viatge apostòlic a Corea, es reunirà a Daejeon amb joves d'Àsia en la seva trobada continental.     

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció