En directe

Sense distància

VATICÀ

Comença la Setmana Santa al Vaticà

La celebració solemne del Diumenge de Rams a la plaça de Sant Pere ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa al Vaticà.…

14 abril 2014

Redacció

Comparteix

La celebració solemne del Diumenge de Rams a la plaça de Sant Pere ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa al Vaticà. Després de la lectura de la Passió, durant l'homilia, el papa Francesc ha fet una crida als catòlics perquè es preguntin si són traïdors com Judes o si estimen Déu com Josep o com Maria, la mare de Jesús. Abans de l’Eucaristia, el Sant Pare va recórrer el camí que va des de la basílica vaticana fins a l’altar exterior, mentre el poble cantava el tradicional Hosanna amb el qual es reviu l’entrada de Jesús a Jerusalem el Diumenge de Rams, abans de patir la mort a la creu.

Com és costum des de fa uns quants anys, la celebració del Diumenge de Rams a Roma ha esta ocasió també per celebrar una gran trobada internacional sobre les Jornades Mundials de la Joventut, organitzades pel Pontifici Consell per als Laics. Després de la missa a la plaça de Sant Pere, joves brasilers han fet lliurament de la creu de la JMJ a joves polonesos. S'inicia així el camí cap a la JMJ de Cracòvia 2016, que portarà com a lema: Feliços els misericordiosos, perquè obtindran misericòrdia. En la seva salutació, el papa Francesc ha anunciat que Joan Pau II, que serà canonitzat el 27 d'abril, esdevindrà patró de les JMJ.

El Sant Pare ha anunciat també que el pròxim 15 d'agost, en el marc del seu viatge apostòlic a Corea, es reunirà a Daejeon amb joves d'Àsia en la seva trobada continental.     

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció