En directe

La Caravana

ACTIVITATS

Comencen els assajos de la 39a edició del Misteri de la Selva

El dijous passat, el municipi de la Selva del Camp (BaixCamp) va donar el tret de sortida als assajos de la que serà la 39a…

9 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

El dijous passat, el municipi de la Selva del Camp (BaixCamp) va donar el tret de sortida als assajos de la que serà la 39a edició delMisteri de la Selva. Ho va fer amb les habituals proves de cant, que reuniran deforma regular més d’un centenar d’actors i actrius del poble des d’aquestasetmana fins al dia de la posada en escena, que es farà com cada any els dies14 i 15 d’agost. Els assajos serviran a tots els participants per recuperar lestornades que fa un any que no cantaven, i culminaran amb l’assaig generalprevist pel 12 d’agost, en el qual tot haurà d’estar llest per a larepresentació.

Eldrama sacre assumpcionista més antic d’Europa

El Misteri de la Selva és una Representació de l’Assumpcióde Madona Santa Maria feta a partir d’un document original del segle XIV, fetque el converteix en el drama assumpcionista més antic d’Europa en llenguaromànica que ha arribat sencer fins a nosaltres.

Una de les seves principals característiques és que lamajor part de l’obra és cantada a “capella”, és a dir, sense cap acompanyamentmusical, cosa que ajuda a ressaltar la qualitat i riquesa lèxica del textoriginal en català, i a la mateixa vegada fa que siguin necessaris moltsassajos per aconseguir l’entonació adequada. En el manuscrit original, hi ha nombrosesindicacions sobre les músiques a interpretar, amb criteris d’adequació a cadamoment escènic i que tots els directors sempre han respectat per tal d’aproparl’obra el màxim possible a la representació que es feia el segle XIV. Tota lamúsica pertany al repertori gregorià o polifònic dels segles XIII i XIV, i lamajoria dels cants són interpretats amb la mateixa tonada que indica laconsueta del manuscrit.

Des de la primera representació del Misteri de la Selva l’any1980, la gent del poble ha participat de forma altruista per fer-ho possible, iha fet que actualment el Misteri de la Selva sigui ja tot un esdeveniment culturalde primer ordre a Catalunya.

 

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció