En directe

La Caravana

ACTIVITATS

Comencen els assajos de la 39a edició del Misteri de la Selva

El dijous passat, el municipi de la Selva del Camp (BaixCamp) va donar el tret de sortida als assajos de la que serà la 39a…

9 juliol 2018

Macià Grau

Comparteix

El dijous passat, el municipi de la Selva del Camp (BaixCamp) va donar el tret de sortida als assajos de la que serà la 39a edició delMisteri de la Selva. Ho va fer amb les habituals proves de cant, que reuniran deforma regular més d’un centenar d’actors i actrius del poble des d’aquestasetmana fins al dia de la posada en escena, que es farà com cada any els dies14 i 15 d’agost. Els assajos serviran a tots els participants per recuperar lestornades que fa un any que no cantaven, i culminaran amb l’assaig generalprevist pel 12 d’agost, en el qual tot haurà d’estar llest per a larepresentació.

Eldrama sacre assumpcionista més antic d’Europa

El Misteri de la Selva és una Representació de l’Assumpcióde Madona Santa Maria feta a partir d’un document original del segle XIV, fetque el converteix en el drama assumpcionista més antic d’Europa en llenguaromànica que ha arribat sencer fins a nosaltres.

Una de les seves principals característiques és que lamajor part de l’obra és cantada a “capella”, és a dir, sense cap acompanyamentmusical, cosa que ajuda a ressaltar la qualitat i riquesa lèxica del textoriginal en català, i a la mateixa vegada fa que siguin necessaris moltsassajos per aconseguir l’entonació adequada. En el manuscrit original, hi ha nombrosesindicacions sobre les músiques a interpretar, amb criteris d’adequació a cadamoment escènic i que tots els directors sempre han respectat per tal d’aproparl’obra el màxim possible a la representació que es feia el segle XIV. Tota lamúsica pertany al repertori gregorià o polifònic dels segles XIII i XIV, i lamajoria dels cants són interpretats amb la mateixa tonada que indica laconsueta del manuscrit.

Des de la primera representació del Misteri de la Selva l’any1980, la gent del poble ha participat de forma altruista per fer-ho possible, iha fet que actualment el Misteri de la Selva sigui ja tot un esdeveniment culturalde primer ordre a Catalunya.

 

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció