En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Comencen els casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

Han començat la majoria de casals d’estiu de laFundació Pere Tarrés a Barcelona, àrea metropolitana i a la província deTarragona. En total, més de 30.000…

25 juny 2018

Comparteix

Han començat la majoria de casals d’estiu de laFundació Pere Tarrés a Barcelona, àrea metropolitana i a la província deTarragona. En total, més de 30.000 infants i joves participaran en alguna deles més de 600 activitats que la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure mésgran de Catalunya, ha preparat juntament amb els seus centres d’esplaivinculats.

L’inici de les activitats d’estiu també suposa el moment dela culminació de la feina realitzada durant els curs pels centres d’esplai,generalment els dissabtes a la tarda. Durant els mesos d’estiu, els centresd’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de laFundació Pere Tarrés (MCECC) realitzaran més de 450 activitats d’estiu gràciesal treball i compromís de monitors i monitores voluntàries, joves que dediquenuna part del seu temps a educar a infants i joves per contribuir en el seucreixement i desenvolupament com a persones.

Entre les propostes dels centres d’esplai les colònies sónl’activitat més destacada però també es faran casals, campaments i rutes. Unespropostes que s’han preparat amb mesos d’antelació i que posen de manifest eltreball en equip d’aquests joves i també la voluntat de consolidar el grupd’esplai com un espai inclusiu.

La principal novetat d’enguany són les colònies demàgia i les demúsica, però també destaquen altres opcions que van tenir molt bonaacollida l’estiu passat com les colòniesde disseny de moda, però també destaquen les colònies de cuina encol·laboració amb la Fundació Alicia i Món Sant Benet. I un any més esrealitzaran Colòniesde teatre, colòniesde ball, colòniesde robòtica i de dissenyde videojocs. Un any més i gràcies a la gran demanda de l’estiu passat, laFundació Pere Tarrés ha ampliat la seva oferta de colòniestemàtiques que es faran amb l’anglès com a llengua vehicular: esportsaquàtics, esportsd’aventura i hípica.

Una altra novetat que ofereix la Fundació Pere Tarrés és el Sónar Campus, uncampus d’innovació, creativitat i tecnologia adreçat a joves entre 14 i 17 anys

Per als pares que necessitin conciliar la seva vida laborali familiar, la Fundació Pere Tarrés organitza els casalsd’estiu on el centre d’interès serà la Festa Major. Cada setmana elsparticipants coneixeran diferents personatges i festes, endinsant-se en lacultura, les tradicions i els costums del Seguici Popular, combinant-t’ho ambla pràctica de l’esport, els jocs d’aigua, les gimcanes i les excursions.

Campanya solidària Cap infant sense colònies

Malgrat que els indicadors macroeconòmics són positius, hiha moltes famílies per a les quals aquesta recuperació no ha arribat i elsimpedeix, entre altres coses, que els infants d’aquestes famílies mésdesafavorides puguin gaudir d’activitats de lleure durant l’estiu. Aquest estiu2018, la Fundació Pere Tarrés pretén becar uns 3.600 infants amb una inversióeconòmica d’1.029.056,77 € que es destinarà a activitats de centres d’esplai icentres socioeducatius, a colònies i casals socials i també a activitatspròpies de la Fundació a les cases de colònies i casals.

Les 1.900 beques dels centre d’esplai i centressocioeducatius s’adrecen als infants que durant l’any participen en lesactivitats d’atenció educativa i social dels centres socioeducatius i delscentres esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) itambé són obertes al barri o població on es realitzen. Les beques es concediranen funció de criteris socioeconòmics establers per la comissió de beques.

Les 1.260 beques per a colònies i casals socials estandestinades a infants que es troben en situació de vulnerabilitat greu derivatsde serveis socials, escoles, centres tutelats i centres socioeducatius de laXarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació. Els infants que accedeixenaquestes activitats tenen una beca del 100% de l’import.

Les 440 beques de les activitats pròpies de la Fundació ales cases de colònies i casals s’adrecen als infants que volen gaudir decolònies i casals d’estiu, i que per la situació econòmica familiar els ésnecessari accedir a un ajut.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció