En directe

El diumenge a Montserrat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Comiat de les monges cordimarianes del Seminari de Solsona

Aquestdilluns, 3 de setembre, el Seminari de Solsona s’ha acomiadat definitivament deles monges cordimarianes que durant un segle han estat presents al territori solsoní.La comunitat,…

5 setembre 2018

Macià Grau

Comparteix

Aquestdilluns, 3 de setembre, el Seminari de Solsona s’ha acomiadat definitivament deles monges cordimarianes que durant un segle han estat presents al territori solsoní.La comunitat, actualment formada per un grup de 4 monges (Josefa Ugartemendia(77 anys), de Guipúscoa, Paulina Gómez (88), de Segòvia, Natividad Tulsà (84),de Girona, i María del Valle Díez (57), de Palència, va arribar a Solsona el1922, i des d’aquell moment ha estat l’encarregada d’assistir els estudiants isacerdots del Seminari.

Per acomiadar-sei agrair la tasca altruista que ha fet la comunitat durant tots aquests anys, elbisbe Xavier Novell, acompanyat de la superiora de la congregació i altrespreveres i laics, ha presidit un acte d’homenatge a les quatre germanes quemarxen, tot recordant les anteriors. L’acte ha constat d’una eucaristia moltparticipada a la capella del Seminari, que ha anat seguida d’una sèrie deparlaments adreçats a les monges. Finalment, el bisbe de Solsona ha lliurat unparell d’obsequis a la comunitat, i finalment els capellans i les monges hancompartit un dinar de germanor.

A partird’ara, caldrà veure qui desenvolupa les tasques que elles portaven a terme alSeminari, així com també s’haurà de decidir quins usos tindrà la casa onvivien, situada al costat de l’edifici del Seminari.

 

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024