En directe

Tot sardana

Sense categoria

Comissions Obreres afirma que hi ha hagut irregularitats en el 99,7% de les oposicions de la Generalitat

La portaveu dels socialistes al Parlament, Alicia Romero, afegeix que “s’ha de fer un esforç per fer-ho tan malament quan a Catalunya es fan proves massives de manera recurrent”

5 maig 2023

Comparteix

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha comparegut al Parlament per donar explicacions sobre els problemes a les oposicions del dissabte 29 d’abril, on estaven convocats més de 13.500 interins per a cobrir 1.825 places de funcionari.

Estudiants fent un examen

El Periódico

El coordinador de l’Àrea Pública de Comissions Obreres, Manel Pulido, ha detallat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que “hi ha hagut irregularitats en el 99,7% de les proves”. La Generalitat ha anunciat que repetirà tots els exàmens d’oposició que es van fer i que es faran amb mitjans propis del Govern, sense externalitzar la gestió. 

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha criticat que les proves s’hagin fet enmig d’aquest caos. “No entenc com s’ha pogut fer tan malament. S’ha de fer un esforç per fer-ho de manera tan caòtica. A Catalunya es fan moltes proves massives de manera recurrent, com ara les PAU, i no hi han hagut incidències”, ha especificat Romero, també, en una entrevista a l'informatiu matinal de Ràdio Estel. La portaveu dels socialistes ha afegit que la Generalitat haurà d’explicar si va portar a terme de manera exigent les seves pròpies responsabilitats per al desenvolupament de les proves. Sobre si Vilagrà ha de renunciar al seu càrrec o no, Romero ha exposat que la consellera és qui ha de prendre una decisió i si considera que aquests fets són prou greus com per a que hagi de plegar.  

Decret de sequera

D’altra banda, aquest dijous, el Parlament va aprovar per àmplia majoria una proposició de llei impulsada per Junts que modifica el decret de sequera del Govern de finals de març, que inclou la moratòria d’un mes per a l’inici de les sancions als municipis. Romero ha retret que aquestes mesures urgents haguessin pogut arribar abans si Esquerra no mirés tant a la CUP i als Comuns, perquè els fa no situar-se en la centralitat. “Són tres grups que no fan majoria parlamentària i no s’entén que Esquerra, un mes després, acabi acceptant el que la majoria del Parlament volia”, ha dit Romero.  

Laura Borràs

Finalment, sobre la situació de Laura Borràs i la presidència de la cambra catalana, Romero ha lamentat que el ple del Parlament hagi aprovat recórrer al Suprem la decisió de la Junta Electoral Central de retirar l’escó de Laura Borràs i ha sentenciat que s’estan emparant “actituts corruptes”

Entrevista a Alícia Romero, portaveu del PSC al Parlament

0:00 / 0:00

Més actualitat

ADMINISTRACIONS

POLÍTICA

SINDICATS

"Les oposicions de la Generalitat s'hauran de repetir abans de Sant Joan"

El coordinador de l'Àrea Pública de Comissions Obreres, Manel Pulido, diu que les dimissions les demanen organitzacions que tenen determinats "interessos"

3 maig 2023

Redacció