En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Comunicat de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana

CONTRA LA VIOLÈNCIA Ràdio Esteli Catalunya Cristiana vannéixer amb el propòsit de propagar l'humanisme cristià en tota la sevaamplitud, ideari que continua sent la base de…

2 octubre 2017

Comparteix

CONTRA LA VIOLÈNCIA

Ràdio Esteli Catalunya Cristiana vannéixer amb el propòsit de propagar l'humanisme cristià en tota la sevaamplitud, ideari que continua sent la base de la nostra raó d'existir. Unmissatge que no pot admetre l'ús de la violència com a mètode per resoldrecap mena de conflicte.

És peraquesta raó que volem manifestar públicament la nostra condemna a lesactuacions que els cossos policials de l'Estat van exercir diumenge a Catalunyadurant la jornada electoral, contra ciutadans que l'única cosa que volienera poder expressar en pau la seva opinió a través del vot. Estem convençutsque aquest procediment violent no tan sols no ajuda sinó que empitjora lesrelacions entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Els bisbes deles diòcesis catalanes ens han recordat recentment que "l'Església vol serferment de justícia, de fraternitat i comunió" (per tant, ni injustícia,ni prepotència, ni divisió) i s'oferien "per ajudar en aquest servei en bédel nostre poble". Animaven tothom, especialment els laics cristians"a ser responsables i compromesos en la vida pública per avançar en elcamí del diàleg i de l'entesa." Hi ha en aquesta afirmació una ressonànciade la seva nota del passat 11 de maig, quan ja instaven que es fomentés ipromogués "la cultura del diàleg" i explícitament declaraven"ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, queels portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentimurgits a reclamar a tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa queconforma el nostre tarannà característic". I manifestaven també aleshoresla conveniència que fossin "escoltades les legítimes aspiracions del poblecatalà".

Els juristespodran dir si les actuals aspiracions d'un ampli sector de la societat catalanasón o no legítimes, però apel·lant a una legalitat superior convérecordar el que diu el Compendi de Doctrina Social de l'Església quan afirmaque "el camp dels drets de l'home s'ha estès als drets dels pobles i deles Nacions", ja que "el que és veritat per a l'home ho és també perals pobles" segons va manifestar Joan Pau II, en la Carta enocasió del 50è aniversari del començament de la Segona Guerra mundial. ElMagisteri recorda que el dret internacional "es basa sobre el principi del'igual respecte, per part dels Estats, del dret a l'autodeterminació de cadapoble i de la seva lliure cooperació en vista del bé comú superior de lahumanitat" i que "la pau es fonamenta no només en el respectedels drets l'home, sinó també en el dels drets dels pobles, particularment eldret a la independència", com va dir també Joan Pau II en el seuDiscurs al Cos Diplomàtic el 9 de gener de 1988. No és, doncs, una qüestió degustos o d'opinions, sinó de drets. I és greu que s'hagi volgut privar no ja del'exercici d'aquests drets sinó de la sola possibilitat de decidirexercitar-los.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024