En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Comunicat de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana

CONTRA LA VIOLÈNCIA Ràdio Esteli Catalunya Cristiana vannéixer amb el propòsit de propagar l'humanisme cristià en tota la sevaamplitud, ideari que continua sent la base de…

2 octubre 2017

Comparteix

CONTRA LA VIOLÈNCIA

Ràdio Esteli Catalunya Cristiana vannéixer amb el propòsit de propagar l'humanisme cristià en tota la sevaamplitud, ideari que continua sent la base de la nostra raó d'existir. Unmissatge que no pot admetre l'ús de la violència com a mètode per resoldrecap mena de conflicte.

És peraquesta raó que volem manifestar públicament la nostra condemna a lesactuacions que els cossos policials de l'Estat van exercir diumenge a Catalunyadurant la jornada electoral, contra ciutadans que l'única cosa que volienera poder expressar en pau la seva opinió a través del vot. Estem convençutsque aquest procediment violent no tan sols no ajuda sinó que empitjora lesrelacions entre Catalunya i l'Estat espanyol.

Els bisbes deles diòcesis catalanes ens han recordat recentment que "l'Església vol serferment de justícia, de fraternitat i comunió" (per tant, ni injustícia,ni prepotència, ni divisió) i s'oferien "per ajudar en aquest servei en bédel nostre poble". Animaven tothom, especialment els laics cristians"a ser responsables i compromesos en la vida pública per avançar en elcamí del diàleg i de l'entesa." Hi ha en aquesta afirmació una ressonànciade la seva nota del passat 11 de maig, quan ja instaven que es fomentés ipromogués "la cultura del diàleg" i explícitament declaraven"ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, queels portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentimurgits a reclamar a tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa queconforma el nostre tarannà característic". I manifestaven també aleshoresla conveniència que fossin "escoltades les legítimes aspiracions del poblecatalà".

Els juristespodran dir si les actuals aspiracions d'un ampli sector de la societat catalanasón o no legítimes, però apel·lant a una legalitat superior convérecordar el que diu el Compendi de Doctrina Social de l'Església quan afirmaque "el camp dels drets de l'home s'ha estès als drets dels pobles i deles Nacions", ja que "el que és veritat per a l'home ho és també perals pobles" segons va manifestar Joan Pau II, en la Carta enocasió del 50è aniversari del començament de la Segona Guerra mundial. ElMagisteri recorda que el dret internacional "es basa sobre el principi del'igual respecte, per part dels Estats, del dret a l'autodeterminació de cadapoble i de la seva lliure cooperació en vista del bé comú superior de lahumanitat" i que "la pau es fonamenta no només en el respectedels drets l'home, sinó també en el dels drets dels pobles, particularment eldret a la independència", com va dir també Joan Pau II en el seuDiscurs al Cos Diplomàtic el 9 de gener de 1988. No és, doncs, una qüestió degustos o d'opinions, sinó de drets. I és greu que s'hagi volgut privar no ja del'exercici d'aquests drets sinó de la sola possibilitat de decidirexercitar-los.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció