En directe

Fabricació Pròpia

SOCIETAT

"Entre un 10 i un 15% de les persones sense llar a Barcelona treballen"

Meritxell Téllez, portaveu de la comunitat de Sant Egidi a Catalunya, insta des de Ràdio Estel que el Parlament tramiti amb urgència la nova llei per a acabar amb el sensellarisme

24 octubre 2023

Redacció

Comparteix

La demanda de l'aprovació de la proposició de llei per erradicar el sensellarisme

Diverses entitats socials catalanes han demanat l'aprovació immediata de la proposició de llei de mesures transitòries i urgents per a fer front i erradicar el sensellarisme, que actualment es troba en tràmit al Parlament de Catalunya. Una de les entitats impulsores de la llei és la comunitat de Sant Egidi a Catalunya.

La seva portaveu, Meritxell Téllez, en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, ha exemplificat aquesta urgència amb una dada: "entre un 10 i un 15% de les persones sense llar treballen".

Les entitats impulsores de la futura llei estimen que 18.000 persones es troben sense llar a Catalunya, un 80% més que l'any 2016. Una situació que guarda molta relació amb el problema de l'habitatge que en l'actualitat viu la capital catalana.

Precisament, la portaveu de la comunitat de Sant Egidi a Catalunya explica que moltes persones d'aquest 10 i 15% que treballen, dormen en llocs d'acollida, perquè no tenen la capacitat de fer front a un lloguer. "Això també és sensellarisme, perquè no poden viure a casa seva".

18.000 persones es troben sense llar a Catalunya, un 80% més que l'any 2016

Pel que fa a la tasca específica de Sant Egidi, la comunitat aviat iniciarà la campanya d'hivern, en què recaptaran i repartiran mantes i sacs de dormir. A més, la comunitat compta amb el seu menjador, que ha servit 120.000 àpats i ha atès 5.000 persones en els seus primers deu anys de vida. Un espai en què aquestes persones no només tenen un plat calent a taula, sinó que també esdevé un punt de trobada "digne i alegre". Des de la pandèmia, el volum de persones que atenen al menjador quasi s'ha doblat, unes xifres que s'han mantingut des del 2020. Aquesta tasca no seria possible sense els voluntaris.

"Que la gent que treballa dormi en llocs d'acollida, per no tenir capacitat de fer front a un lloguer, també és sensellarisme"

Entrevista a Meritxell TGéllez, portaveu de la comunitat de Sant Egidi a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció