En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Concepció Immaculada

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és la Immaculada Concepció. Aquestes dues paraules a molta gent, avui, és probable que els diguinben…

8 desembre 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és la Immaculada Concepció.

Aquestes dues paraules a molta gent, avui, és probable que els diguinben poca cosa: “immaculada” i “concepció”. Com a màxim, els recorda que han defelicitar algun familiar o amiga que es diu així. Però anem a pams. Totsnosaltres sabem què vol dir pensar algun projecte, projectar, somniar... Elfilòsof Josep Maria Esquirol subratlla que tot pensament comporta un actecreatiu. Tots, a la vida, hem concebut alguna cosa si més no en la nostra ment:una idea, una empresa, un viatge, una recerca, la decoració de la nostracambra, una relació... Aquesta concepció pot haver estat feta des del purinterès o des de la gratuïtat generosa i entremig de les dues posicions hicaben tota mena de matisos. Sigui com sigui, sabem que les coses ben pensadescomencen bé i tenen moltes més possibilitats d’acabar bé, en canvi, les accionsmal pensades, les maldestres, les que comencen malament,  solen acabar pitjor.

Doncs bé, l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella en la sevadarrera carta dominical parlava arran de la festa d’avui, de la “concepciópassiva” és a dir que Maria, la mare de Jesús, “fou concebuda plena de gràciades del primer instant de la seva existència, per voluntat amorosa de Déu.”Potser ara ho entenem una mica millor. Déu va concebre el seu projecte desalvació amb una voluntat nítida i transparent: preparar-se una estada dignaper al seu fill en el si d’una noia senzilla, d’una noia del poble, que va demostrarser excepcional.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció