En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Concepció Immaculada

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és la Immaculada Concepció. Aquestes dues paraules a molta gent, avui, és probable que els diguinben…

8 desembre 2016

Comparteix

Déu vos guard, amics, avui és festa i avui és la Immaculada Concepció.

Aquestes dues paraules a molta gent, avui, és probable que els diguinben poca cosa: “immaculada” i “concepció”. Com a màxim, els recorda que han defelicitar algun familiar o amiga que es diu així. Però anem a pams. Totsnosaltres sabem què vol dir pensar algun projecte, projectar, somniar... Elfilòsof Josep Maria Esquirol subratlla que tot pensament comporta un actecreatiu. Tots, a la vida, hem concebut alguna cosa si més no en la nostra ment:una idea, una empresa, un viatge, una recerca, la decoració de la nostracambra, una relació... Aquesta concepció pot haver estat feta des del purinterès o des de la gratuïtat generosa i entremig de les dues posicions hicaben tota mena de matisos. Sigui com sigui, sabem que les coses ben pensadescomencen bé i tenen moltes més possibilitats d’acabar bé, en canvi, les accionsmal pensades, les maldestres, les que comencen malament,  solen acabar pitjor.

Doncs bé, l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella en la sevadarrera carta dominical parlava arran de la festa d’avui, de la “concepciópassiva” és a dir que Maria, la mare de Jesús, “fou concebuda plena de gràciades del primer instant de la seva existència, per voluntat amorosa de Déu.”Potser ara ho entenem una mica millor. Déu va concebre el seu projecte desalvació amb una voluntat nítida i transparent: preparar-se una estada dignaper al seu fill en el si d’una noia senzilla, d’una noia del poble, que va demostrarser excepcional.

Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció