En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

Concha Inza: "La gent jove no ha vist als seus amics morir de SIDA com les generacions passades"

Cada 1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra el SIDA. A Espanya es donen cada any 4.000 nous diagnòstics d'infecció per…

1 desembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Cada 1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra el SIDA. A Espanya es donen cada any 4.000 nous diagnòstics d'infecció per VIH, la majoria en homes menors de 30 anys que tenen relacions sexuals amb homes. 
El programa Documentos TV de Televisió Espanyola va emetre  l’1 de desembre del 2015 Las edades del SIDA. La guionista Concha Inza ha explicat aquest dijous a la Fórmula Estel que en els darrers anys s’ha relaxat la prevenció de la SIDA: "Ara no hi ha por: la gent jove no ha vist als seus amics morir com les generacions passades. S’han relaxat. La SIDA sembla una cosa ‘vintage’ pràcticament. Per a Dani [testimoni de 27 anys del documental] la notícia va ser un shock, perquè no hi comptava , ni prenen precaucions, és una cosa molt preocupant".
El documental ‘Las edades del SIDA’ fa un recorregut per l'epidèmia de la SIDA a través de testimonis de tres persones de diferents edats: "La SIDA ja ha afectat a 3 generacions, i depenent del moment de la infecció la repercussió és completament diferent. Des dels anys 80, que no hi havia ni un diagnòstic ni un tractament ni res, a avui, que hi ha un retrovirals fantàstics que et mantenen assimptomàtic i indetectable i et permeten fer una vida absolutament normal, aquest viatge ha estat molt llarg". Els tres protagonistes del documental tenen 56, 42 i 27 anys respectivament: 
Las edades del SIDA ha rebut el premi Boehringer Ingelheim, que reconeix la tasca dels periodistes en la divulgació dels avanços que es produeixen en el camp de la medicina i la salut.
Recupera l'entrevista (minut 45)

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció