En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Concha Inza: "La gent jove no ha vist als seus amics morir de SIDA com les generacions passades"

Cada 1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra el SIDA. A Espanya es donen cada any 4.000 nous diagnòstics d'infecció per…

1 desembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Cada 1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra el SIDA. A Espanya es donen cada any 4.000 nous diagnòstics d'infecció per VIH, la majoria en homes menors de 30 anys que tenen relacions sexuals amb homes. 
El programa Documentos TV de Televisió Espanyola va emetre  l’1 de desembre del 2015 Las edades del SIDA. La guionista Concha Inza ha explicat aquest dijous a la Fórmula Estel que en els darrers anys s’ha relaxat la prevenció de la SIDA: "Ara no hi ha por: la gent jove no ha vist als seus amics morir com les generacions passades. S’han relaxat. La SIDA sembla una cosa ‘vintage’ pràcticament. Per a Dani [testimoni de 27 anys del documental] la notícia va ser un shock, perquè no hi comptava , ni prenen precaucions, és una cosa molt preocupant".
El documental ‘Las edades del SIDA’ fa un recorregut per l'epidèmia de la SIDA a través de testimonis de tres persones de diferents edats: "La SIDA ja ha afectat a 3 generacions, i depenent del moment de la infecció la repercussió és completament diferent. Des dels anys 80, que no hi havia ni un diagnòstic ni un tractament ni res, a avui, que hi ha un retrovirals fantàstics que et mantenen assimptomàtic i indetectable i et permeten fer una vida absolutament normal, aquest viatge ha estat molt llarg". Els tres protagonistes del documental tenen 56, 42 i 27 anys respectivament: 
Las edades del SIDA ha rebut el premi Boehringer Ingelheim, que reconeix la tasca dels periodistes en la divulgació dels avanços que es produeixen en el camp de la medicina i la salut.
Recupera l'entrevista (minut 45)

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024