En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Concha Inza: "La gent jove no ha vist als seus amics morir de SIDA com les generacions passades"

Cada 1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra el SIDA. A Espanya es donen cada any 4.000 nous diagnòstics d'infecció per…

1 desembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Cada 1 de desembre és el Dia Mundial de la lluita contra el SIDA. A Espanya es donen cada any 4.000 nous diagnòstics d'infecció per VIH, la majoria en homes menors de 30 anys que tenen relacions sexuals amb homes. 
El programa Documentos TV de Televisió Espanyola va emetre  l’1 de desembre del 2015 Las edades del SIDA. La guionista Concha Inza ha explicat aquest dijous a la Fórmula Estel que en els darrers anys s’ha relaxat la prevenció de la SIDA: "Ara no hi ha por: la gent jove no ha vist als seus amics morir com les generacions passades. S’han relaxat. La SIDA sembla una cosa ‘vintage’ pràcticament. Per a Dani [testimoni de 27 anys del documental] la notícia va ser un shock, perquè no hi comptava , ni prenen precaucions, és una cosa molt preocupant".
El documental ‘Las edades del SIDA’ fa un recorregut per l'epidèmia de la SIDA a través de testimonis de tres persones de diferents edats: "La SIDA ja ha afectat a 3 generacions, i depenent del moment de la infecció la repercussió és completament diferent. Des dels anys 80, que no hi havia ni un diagnòstic ni un tractament ni res, a avui, que hi ha un retrovirals fantàstics que et mantenen assimptomàtic i indetectable i et permeten fer una vida absolutament normal, aquest viatge ha estat molt llarg". Els tres protagonistes del documental tenen 56, 42 i 27 anys respectivament: 
Las edades del SIDA ha rebut el premi Boehringer Ingelheim, que reconeix la tasca dels periodistes en la divulgació dels avanços que es produeixen en el camp de la medicina i la salut.
Recupera l'entrevista (minut 45)

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció