En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Condol i condemna de Francesc després de l'atemptat de Niça, "amb proximitat i per la pau i la concòrdia"

El Papa ha condemnat l’atemptat d'aquest dijous a Niça des de la proximitat amb el poble francès, que vivia precisament un dia d’unitat. Francesc, en…

15 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha condemnat l’atemptat d'aquest dijous a Niça des de la proximitat amb el poble francès, que vivia precisament un dia d’unitat. Francesc, en un missatge enviat al bisbe d’aquesta diòcesi del sud de França, demana una vegada més el do de la pau i la concòrdia. Francesc, que va ser immediatament informat del que va passar a la ciutat del sud de França, ha adreçat un telegrama de condol al poble francès a través del bisbe de la mateixa diòcesi, André Marceau, i signat pel secretari d'Estat Pietro Parolin. El Sant Pare lamenta que, "mentre França celebrava la seva festa nacional, la violència cega ha colpejat una vegada més el país, aquesta vegada a Niça, causant nombroses víctimes, entre elles nens”. El pontífex “condemna novament aquests actes” i “manifesta la seva profunda tristesa i la seva proximitat espiritual al poble francès”. En la mateixa línia, en el missatge, assegura que “confia a la misericòrdia de Déu les persones que han perdut la vida, i se solidaritza amb els sofriments de les famílies en dol”
En aquest telegrama de condol, el bisbe de Roma igualment “expressa la seva proximitat a les persones ferides, així com a totes aquelles que han contribuït a la seva ajuda, mentre demana al Senyor que sostingui tothom en aquesta prova”. Finalment, l’escrit signat pel cardenal Parolin exposa que Francesc “implora de Déu el do de la pau i de la concòrdia, i invoca sobre les famílies provades i sobre tots els francesos les felicitacions de les benediccions divines”.
Precisament el principal destinatari d’aquest missatge, el bisbe de Niça, ha assegurat aquest mateix divendres que, “sigui quina sigui l’arrel o el mòbil, aquesta barbàrie és inacceptable i intolerable”, i que “França ha estat colpida amb la mort precisament mentre vivia un moment d’unitat nacional”. André Marceau ha dit també que “la solidaritat entre els ciutadans ha de ser, més que mai ara, més forta que el terrorisme". Aquestes reflexions arriben aquest divendres mentre els bisbes francesos inviten tots els catòlics del país a pregar de manera especial, aquest proper diumenge durant l’Eucaristia, per les víctimes de l’atac, una crida extensiva a tots els catòlics del món.
El bisbe de Niça ha reconegut que té ara “un sentiment de shock, de gran por i d’incomprensió, perquè no es pot entendre que neixi del cor dels homes o sigui raonablement possible que l’ésser humà arribi a ser autor d’una carnisseria així". En aquesta línia, André Marceau ha recordat que “l’home no està fet per a la mort ni per donar mort”, i que el que ha passat ara a Niça és “un autèntic escàndol”. El prelat ha assegurat que “cal fer tot el possible per evitar això, costi el que costi”. També ha explicat que, en aquesta diòcesi del sud de França, "hi ha una gran proximitat interreligiosa entre les grans comunitats creients, entre els cristians, totes les denominacions musulmanes i els jueus, amb trobades regulars i publicacions periòdiques de missatges, fins i tot sobre fets tristos o violents, entre ells l’assassinat a Algèria d’un periodista que era fill de Niça”.
La Jornada Mundial de la Joventut, "molt més que un esdeveniment que comença i acaba"
D'altra banda, joves de tot el món es preparen per a la gran cita que els espera a Polònia. La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) se celebra a la ciutat de Cracòvia del 25 al 31 de juliol, i comptarà amb la presència del papa Francesc des del dia 28. Miguel Delgado Galindo, sotssecretari del Consell Pontifici per als Laics, ha qualificat la JMJ de “molt més que un esdeveniment que comença i acaba”. La Jornada Mundial, segons Delgado Galindo, "no és un castell de focs artificials, com els que es fan servir en algunes festes populars, que acaben a la nit amb una traca final de comiat de les festes i no deixen rastre".
El sotssecretari del Consell Pontifici per als Laics ha destacat, a més, que “les expectatives són francament bones en tots els aspectes”, i ha comentat que “el treball ha estat intens en aquests tres anys de preparació de la JMJ de Cracòvia”. Miguel Delgado Galindo ha confirmat que “ja han anunciat la seva intenció de participar-hi gairebé un milió de joves de tots els continents, xifra rècord en la història de la JMJ i a la qual caldrà sumar tots aquells joves que aniran a Cracòvia sense avisar de la seva arribada; i són sempre molts”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 15 de juliol.

EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

PALOMA GARCÍA OVEJERO: PRIMERA DONA (ESPANYOLA) VICEPORTAVEU
 
 
 
 

REFUGIATS

 
 
 

POLÍTICA INTERNA ARGENTINA

 
 

ESGLÉSIA MEXICANA

 
 
 

 

ACCIDENT DE TREN A ITÀLIA
 
 

IMPROVITZA CANVI DE RUTA

 
 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció