En directe

Fórmula Estel

MEDI AMBIENT

SOCIETAT

CONFAVC: "Catalunya està a les beceroles amb la retirada de l'amiant"

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, lamenta que només 35 municipis catalans tinguin un cens d'amiant

15 abril 2024

Redacció

Comparteix

El president de la Confederació d'Associacions veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, ha assegurat que Catalunya està "a les beceroles" amb la retirada de l'amiant. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, Giró ha alertat que "no s'està complint la directiva europea" i ha lamentat que encara no s'hagin creat els censos d'amiant. "L'any passat ja hauríem hagut de tenir censos municipals i estatals acabats i concrets i estem a les beceroles, només 35 municipis en tenen", ha avisat. El president de la Confavc ha assegurat que sense els censos, "difícilment" es poden tirar endavant els plans de treball.

Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN
Peces d'amiant d'un edifici de Badia del Vallès | ACN

"Cada dia que passa, el perill es multiplica"

Giró creu que l'endarreriment en la retirada de l'amiant es deu, en part, a què no hi ha pressió social suficient per avançar amb l'erradicació d'aquest material dels barris i assegura que la ciutadania "no li dona la importància que té". El president de la Confavc ha defensat que el problema no és puntual en certs municipis, sinó que és a "escala global". "Cada dia que passa, el perill es multiplica, és un material caducat i cada dia que passa és més perillós i no s'aprecia". Giró recorda que "l'amiant és un enemic letal i el dany que provoca a la salut de les persones incalculable".

"La ciutadania no dona a la retirada de l'amiant la importància que té"

La "lentitut" del govern català en l'erradicació de l'amiant

El president de la CONFAVC ha criticat la lentitud del govern català i els ajuntaments en l'erradicació de l'amiant. "Les administracions fan les coses tan feixugues que impedeixen que solucions immediates triguin temps a materialitzar-se", ha denunciat Giró, qui lamenta, també, que la llei catalana sobre l'erradicació d'aquest material a Catalunya estigui aturada per la convocatòria d'eleccions i demana voluntat política al futur govern perquè segueixi la seva tramitació.

Parlant de l'habitatge, Giró ha assegurat que "els municipis no estan preparats" per donar "donar una resposta d'emergència", com ha passat a Badalona o Santa Coloma de Gramenet. En els dos casos s'han reallotjat veïns en pisos temporals dels edificis per risc de col·lapses als habitatges on vivien. Davant d'aquesta situació, Giró demana una solució "col·lectiva" entre totes les administracions i conjuntament amb els veïns i veïnes.

Entrevista a Jordi Giró, president de la Confederació d'Associacions veïnals de Catalunya (Confavc)

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció