En directe

El Matí a Ràdio Estel

SOCIETAT

Consens sobre una "liberalització parcial" de les rebaixes

Jaume González Padrós, director de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, l'exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Arcadi Oliveres, economista i activista…

5 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jaume González Padrós, director de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, l'exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Arcadi Oliveres, economista i activista social, han compartit aquest divendres el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, dedicat a l’arribada dels Reis, un moment de transició entre les festes i la tornada a la normalitat. S'ha comentat l'impacte de les rebaixes, que prenen el relleu a la dinàmica nadalenca enguany des d'abans del final de les festes. En els primers minuts, González Padrós ha comentat que "els orígens de les processsons populars, que han acabat anomenant-se cavalcades, ens diuen que haurien d'acabar el seu recorregut amb l'adoració al nen Jesús". També ha reivindicat la nit de Reis com la "d'unes vivències entranyables, que tots hem tingut en mirar els Reis".
D'altra banda, sobre les rebaixes, Farreres s'ha mostrat "partidari de la liberalització d'aquests períodes sempre que no siguin una anarquia i no siguin inhumanes". Oliveres ha dit que "separar la liberalització de les dates de rebaixes, que no estan malament, i la dels horaris comercials, que cal regular més, com passa per exemple a Alemanya, on la majoria d'establiments tanquen dissabte a la tarda i no obren fins dilluns al matí".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 de gener.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció