En directe

La Caravana

SOCIETAT

Consens sobre una "liberalització parcial" de les rebaixes

Jaume González Padrós, director de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, l'exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Arcadi Oliveres, economista i activista…

5 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jaume González Padrós, director de l'Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, l'exconseller Ignasi Farreres, president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials, i Arcadi Oliveres, economista i activista social, han compartit aquest divendres el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat, dedicat a l’arribada dels Reis, un moment de transició entre les festes i la tornada a la normalitat. S'ha comentat l'impacte de les rebaixes, que prenen el relleu a la dinàmica nadalenca enguany des d'abans del final de les festes. En els primers minuts, González Padrós ha comentat que "els orígens de les processsons populars, que han acabat anomenant-se cavalcades, ens diuen que haurien d'acabar el seu recorregut amb l'adoració al nen Jesús". També ha reivindicat la nit de Reis com la "d'unes vivències entranyables, que tots hem tingut en mirar els Reis".
D'altra banda, sobre les rebaixes, Farreres s'ha mostrat "partidari de la liberalització d'aquests períodes sempre que no siguin una anarquia i no siguin inhumanes". Oliveres ha dit que "separar la liberalització de les dates de rebaixes, que no estan malament, i la dels horaris comercials, que cal regular més, com passa per exemple a Alemanya, on la majoria d'establiments tanquen dissabte a la tarda i no obren fins dilluns al matí".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 5 de gener.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció