En directe

La Caravana

AQUESTA SETMANA

"Convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català"

Els bisbes catalans, aplegats els dies 10 i 11 de maig en la reunió n. 222 de la Conferència Episcopal Tarraconense, han fet pública una…

12 maig 2017

Carme Munté

Comparteix

Els bisbes catalans, aplegats els dies 10 i 11 de maig en la reunió n. 222 de la Conferència Episcopal Tarraconense, han fet pública una "nota sobre el moment que està vivint el nostre país". En aquesta nota, demanen que "es fomenti i promogui la cultura del diàleg", i que els catòlics de totes les opcions polítiques "siguin instruments de pau i concòrdia enmig de la societat catalana". "Creiem humilment -manifesten els bisbes catalans- que convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional, especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura, i que es promogui realment tot allò que porta un creixement i un progrés al conjunt de la societat, sobretot en el camp de la sanitat, l'ensenyament, els serveis socials i les infraestructures".

Per als bisbes catalans, "el veritable progrés dels pobles exigeix també l'erradicació de la corrupció". "És absolutament prioritari i just que en tots els àmbits públics del conjunt de l'Estat es combati la corrupció, que tant de mal fa a la societat. Ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s'hagi pogut convertir en quelcom natural fins al punt d'arribar a constituir una pràctica habitual en les transaccions comercials i financeres, en els contractes públics o en moltes negociacions que impliquen agents de les administracions públiques."

Els bisbes catalans s'han reunit al santuari de la Mare de Déu de Loreto, a Tarragona, presidits per Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023