En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Crida de l’Església de Bielorrússia a favor del diàleg

L’arquebisbe de Minsk i president de la Conferència Episcopal de Bielorrússia, Mons. Tadeusz Kondrusiewicz, ha demanat al president Alyaksandr Lukashenka i a tots els que…

18 agost 2020

AICA

Comparteix
L’arquebisbe de Minsk i president de la Conferència Episcopal de Bielorrússia, Mons. Tadeusz Kondrusiewicz, ha demanat al president Alyaksandr Lukashenka i a tots els que exerceixen  algun tipus de poder al país que renunciïn a la violència i comenci el diàleg amb la societat.
En una carta, en nom dels bisbes bielorussos, l’arquebisbe escriu que el país travessa un període difícil “sobre el qual, amb gran dolor, plana un núvol fosc de sang, milers de veïns pacífics detinguts i cruelment colpejats que volen saber la veritat sobre les eleccions presidencials celebrades el 9 d’agost”.
El prelat sosté que “les persones tenen dret a conèixer una veritat que no s’ha de sacrificar per adaptar-se als interessos polítics o econòmics d’una altra persona”.
L’arquebisbe de Minsk lamenta la violència i assegura que “el tracte cruel i la detenció en condicions inhumanes en llocs de detenció són un pecat greu que angoixa la consciència de qui dona ordres penals i comet violència”.
Mons. Kondrusiewicz es pregunta: “Quant de temps, fins i tot generacions, caldrà per guarir les ferides d’insultar la veritat quan un germà va aixecar la mà vers el seu germà?”

Els bisbes aconsellen recórrer un camí “de penitència, neteja espiritual i moral, sense el qual és impossible superar la crisi sociopolítica”.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció