En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "aturar la sang innocent a Nagorno Karabakh"

El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida internacional a "aturar el vessament de sang innocent a Nagorno Karabakh". Després de la pregària de…

1 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida internacional a "aturar el vessament de sang innocent a Nagorno Karabakh". Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha tornat a expressar el seu dolor pel conflicte que es viu al Caucas. A més, el pontífex ha invitat tots els creients a "pregar per les poblacions de la zona del mar Egeu, afectades per un fort terratrèmol". Igualment ha anunciat que celebra Missa aquest dilluns, Commemoració dels Fidels Difunts, al Cementiri Teutònic del Vaticà, en memòria de totes les persones mortes. D'altra banda, el Sant Pare ha recordat la beatificació, aquest dissabte a Hartford (Estats Units) del sacerdot diocesà Michael McGivney, fundador dels Cavallers de Colom, un home "compromès amb l'evangelització que va atendre les necessitats dels més vulnerables mitjançant l'ajuda mútua". Ha expressat el seu desig "que l'exemple del nou beat estimuli tothom a donar cada vegada més testimoni de l'evangeli de la caritat".

El bisbe de Roma també ha invitat els creients, durant la reflexió de la pregària mariana, a "anar contracorrent de la mentalitat del món, com han fet els sants". Coincidint amb la Solemnitat de Tots Sants, el Papa ha animat tothom a reflexionar sobre l'exemple de moltíssims cristians que han estat testimonis de l'esperança i models segurs del camí basat en les Benaurances. En aquesta línia, ha recordat que els sants "són els testimonis més autoritzats de l'esperança cristiana, perquè l'han viscuda plenament en la seva existència, entre alegries i sofriments, posant en pràctica les Benaurances". Francesc ha recordat que aquest full de ruta proposat per Jesús "ressona avui en la litúrgia i alhora és el camí de la santedat". En aquest sentit, ha subratllat la segona benaurança i la tercera, que "comencen aquí a baix i acaben amb Crist".

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció