En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "caminar en la llum" davant les falses seduccions

El Papa ha dit aquest diumenge que "els cristians són fills de la llum i, pel sagrament del Baptisme, cridats a caminar en la llum".…

26 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha dit aquest diumenge que "els cristians són fills de la llum i, pel sagrament del Baptisme, cridats a caminar en la llum". En la pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha alertat davant les "llums falses dels prejudicis contra els altres, ja que distorsionen la realitat i ens carreguen d'animadversió contra aquells que jutgem sense misericòrdia i condemnem sense apel·lació".

El pontífex ha fet una crida a abandonar aquestes llums, entre les quals també hi ha la "seductora i ambigua" de l'interès personal. En aquesta línia, ha destacat que, "si avaluem homes i coses sobre la base del criteri de la nostra conveniència, de la nostra satisfacció i del nostre prestigi, no actuem amb la veritat en les relacions i en les situacions". Finalment ha expressat el seu desig que la Mare de Déu, "que va ser la primera a acollir Jesús, llum del món, ens doni la gràcia d'acollir de nou en aquesta Quaresma la llum de la fe, redescobrint el do inestimable del Baptisme".

En comentar l'evangeli d'aquest IV diumenge de Quaresma, el Sant Pare s'ha referit a la trobada entre Jesús i un home cec de naixement, que "representa cadascú de nosaltres, creats per conèixer Déu, però sovint cecs amb necessitat d'una llum nova, la de la fe, que Jesús ens ha donat". El bisbe de Roma ha precisat que el fet que aquell cec no tingui un nom ens ajuda a reflectir-nos amb el nostre rostre i el nostre nom en la seva història. Ha recordat que "també nosaltres hem estat 'il·luminats' per Crist en el Baptisme i, per tant, estem cridats a comportar-nos com a fills de la llum".

Record dels màrtirs beatificats a Almeria

D'altra banda, el Papa ha recordat també els 115 màrtirs beatificats aquest dissabte a Almeria. Els ha qualificat de "testimonis heroics de Crist i el seu evangeli de pau i reconciliació fraterna". També ha expressat el desig "que el seu exemple i intercessió sostinguin el compromís de l'Església en l'edificació de la civilització de l'amor". Entre aquestes víctimes de la persecució religiosa dels anys 30 a Espanya, hi ha també Emilia García, la primera dona gitana que puja als altars.

Finalment destaquem que Francesc ha reviscut, també coincidint amb l'Àngelus, el seu viatge d'aquest dissabte a Milà, sobretot per "agrair la calorosa acollida rebuda", en una visita en què es va sentir "com acasa i amb tots, creients i no creients". Aquesta visita pastoral va ser molt intensa, amb una estona compartida amb religiosos i sacerdots, una estada a la presó de San Vittore, una Eucaristia al Parc de Monza i una emotiva trobada multitudinària en l'Estadi de San Siro, amb els joves que rebran aquest any el sagrament de la Confirmació, als quals va demanar que prometin lluitar contra el bullying.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció