En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "no passar de llarg davant germans en dificultat"

El Papa ha fet aquest diumenge de Rams una crida general a "no passar de llarg davant dels germans en dificultat" i a "pregar per…

28 març 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge de Rams una crida general a "no passar de llarg davant dels germans en dificultat" i a "pregar per totes les víctimes de la violència, especialment per les de l'atemptat que s'havia produït el mateix matí a Indonèsia, davant de la catedral de Makassar". Tot just en acabar la Missa en què es commemorava l'entrada de Jesús a Jerusalem i abans de l'Àngelus, Francesc ha recordat que és la segona vegada que els cristians comencen la Setmana Santa en el context de la pandèmia. Concretament ha comentat que "l'any passat estàvem més colpits i, aquest any, més provats tenint en compte també que la crisi econòmica s'ha fet més pesada". El pontífex ha destacat que, "en aquesta situació històrica i social, Déu agafa la creu i, per tant, assumeix el pes del mal que provoca aquesta realitat, incloent-hi el físic, el psicològic i sobretot el mal espiritual, ja que el Maligne aprofita les crisis per sembrar la desconfiança, la desesperació i el jull". I sobre la resposta que hem de donar, ha destacat que "la Mare de Jesús, que és també la seva primera deixebla, ens ensenya el que hem de fer, perquè ella va seguir el seu fill, va assumir la seva pròpia quota de sofriment, de desconcert, i va recórrer el camí de la passió, mantenint la llum de la fe encesa en el seu cor".
En referir-se a la importància de "no passar de llarg davant dels qui pateixen", el bisbe de Roma ha situat aquesta actitud en el marc "del Via Crucis de cada dia, en el qual ens trobem amb les cares de molts germans i germanes en dificultat". En aquesta línia, ha invitat els creients a "deixar que el cor es mogui amb compassió". El Papa ha recordat que, "en un moment així, podem pensar com el cireneu, que es preguntava per què era precisament ell, i ara se'ns concedeix, també a nosaltres, el do que no mereixíem". I ja al final d'aquesta reflexió, Francesc ha invitat tothom a resar "per totes les víctimes de la violència, especialment per les de l'atemptat d'aquest mateix diumenge al matí a Indonèsia davant de la catedral de Makassar", on almenys 14 persones van resultar ferides en l'atemptat suïcida coincidint amb el final de la Missa del Diumenge de Rams. Segons fonts de la policia local, l'explosió es va produir quan una motocicleta es va acostar a l'entrada lateral de l'edifici, mentre la gent tornava a casa després de participar en l'Eucaristia. No és la primera vegada que les esglésies són objectiu dels extremistes islàmics a Indonèsia, el país de majoria musulmana més poblat del món.

"Demanem la gràcia de l'estupor!"

I abans, en l'homilia de la Missa celebrada a la basílica vaticana, el pontífex ha proposat l'actitud de "tornar a començar des de la sorpresa, mirant el crucificat per tornar a viure". Igualment ha afegit que "la grandesa de la vida no es troba en el fet de tenir o autoafirmar-se, sinó en la descoberta de ser estimats per Déu". El Sant Pare ha assegurat que el Diumenge de Rams és un dia en què "demanem la gràcia de l'estupor", una reacció equivalent a la fascinació o la sorpresa. Per argumentar això, ha explicat que "passem de l'alegria que suposa acollir Jesús, quan entra a Jerusalem, al dolor de veure'l condemnat a mort". Ho ha definit com un sentiment "que ens acompanyarà tota la Setmana Santa". El bisbe de Roma ha conclòs que, "en realitat, aquelles persones seguien una imatge del Messies més que no pas l'autèncic", i que "admiraven Jesús, però no estaven disposades a deixar-se sorprendre per ell". Ha subratllat, a més, que aquell centurió, que va reconèixer que Jesús era veritablement el fill de Déu, va veure que "patia i estava esgotat, però seguia estimant".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció