En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a prioritzar "els drames i les dificultats dels treballadors"

El Papa, després de resar l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere, ha presidit aquest dijous a la tarda la tradicional ofrena a la imatge…

8 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa, després de resar l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere, ha presidit aquest dijous a la tarda la tradicional ofrena a la imatge de la Mare de Déu Immaculada a la Plaça d'Espanya de Roma. Francesc ha assegurat, en forma d'invocació a Maria, que porta amb ell totes les persones que Déu li ha confiat. El pontífex ha dit que posa "en mans de la tendresa de la Mare de Déu els drames i les dificultats dels infants, de les famílies, dels treballadors i, en definitiva, dels últims". Ha recordat concretament "tots els treballadors que es veuen obligats a realitzar un treball indigne", així com "els qui han perdut la feina o no la troben".

En un altre moment, Francesc ha invocat "la mirada immaculada de Maria" per "retrobar la capacitat de mirar les persones i les coses amb respecte i reconeixement, sernse interessos egoistes o hipocresies". El Sant Pare ha presentat, com a alternativa a les perversions, la capacitat "d'estimar de manera gratuïta i buscant el bé de l'altre, amb aquelles mans immaculades que tots necessitem per acariciar amb tendresa, per tocar la carn de Jesús en els germans pobres, malalts i menyspreats". Finalment ha fet una crida a "caminar pels camins dels qui estan perduts i per anar a trobar les persones soles".

En aquest acte al carrer, el bisbe de Roma ha estat rebut pel vicari de la diòcesi, Agostino Vallini, l'alcaldessa de la ciutat, Virginia Raggi, i el president de la regió del Lazio, Nicola Zingaretti. L'arribada de Francesc a la Plaça Mignarelli, al costat de la Plaça d'Espanya, on hi ha la gran estàtua de la Puríssima, ha quedat també guarnida per nombroses corones de flors que molts devots havien dipositat sobre els peus de la imatge. Després de les lletanies i la pregària, ha arribat l'homenatge floral i finalment les salutacions, moment que ha donat pas a una breu visita de Francesc a la Basílica de Santa Maria la Major, on ha pregat una estona davant de l'anomenada Salus Populi Romani.

Qualsevol "sí" que donem marca una història de salvació, segons Francesc

Aquest mateix dijous al matí, Francesc ha resat l'Àngelus amb milers de persones a la Plaça de Sant Pere del Vaticà. En comentar les lectures bíbliques del dia, el pontífex ha explicat que "presenten dos passatges crucials en la història de les relacions entre l'home i Déu que condueixen, d'alguna manera, als orígens del bé i del mal".

Referint-se a l'Evangeli, el Papa ha recordat que el fet que Déu es faci home "es fa possible gràcies a un gran , el de Maria a l'Anunciació, en contraposició al no dels orígens". El Sant Pare ha recordat que, també per a cadascú de nosaltres, hi ha una història de salvació feta del dilema entre dir "sí" o "no" a Déu, i ha alertat davant el que ha qualificat de "sí a mitges", una actitud que es produeix sovint ara i que tanca la porta al bé.


El Papa, a la premsa en les últimes hores
EL PAPA "PUNKY"
 
EL PAÍS: El Papa "punky"
 
CLARÍN: Observacions del Sant Pare sobre comunicació
IMMACULADA CONCEPCIÓ
 
ABC: El Papa posa les famílies i el seu esforç en mans de la Mare de Déu
 
LA RAZÓN: Francesc encomana a la Mare de Déu sobretot els aturats
 
COPE: L'Àngelus del Papa, sobre el 'sí' que porta una història de salvació
 
EFE: El Papa prega a la Immaculada pels nens explotats i abandonats
 
LA NACIÓN: El Sant Pare prega, als peus de la Immaculada, pels qui no tenen feina

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció