En directe

Camins

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "rebutjar la temptació dels conflictes armats"

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva preocupació davant les notícies que arriben d'Etiòpia, on el primer ministre Abiy Ahmed segueix endavant amb la…

9 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge la seva preocupació davant les notícies que arriben d'Etiòpia, on el primer ministre Abiy Ahmed segueix endavant amb la campanya militar que havia anunciat dimecres passat, tot i les crides a nivell internacional perquè "es reprengui el diàleg amb el Front d'Alliberament Popular de Tigray (TPLF) en lloc d'exposar-se a una guerra civil". Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha animat tothom a "rebutjar la temptació dels conflictes armats" i ha fet una crida general "a la pregària, al respecte fratern, al diàleg i a la resolució pacífica de les diferències". El missatge del pontífex ha arribat quan les Nacions Unides avisen que 9 milions de persones corren el risc de ser desplaçades per l'escalada del conflicte a la regió etíop de Tigray. Els observadors de l'ONU també han dit que la declaració de l'estat d'emergència declarat pel govern estava bloquejant l'ajuda alimentària i d'altres tipus. D'altra banda, el Sant Pare ha demanat que es busqui l'estabilitat a Líbia. En aquesta línia, ha expressat el seu desig que les reunions del Fòrum de Diàleg Polític de Líbia, que ha començat aquest mateix diumenge, serveixin per "trobar una solució al llarg patiment al poble libi".

D'altra banda, en la reflexió de l'Àngelus, el bisbe de Roma ha assegurat que, "si fem el bé, esperarem serenament l'arribada del Senyor per convertir-nos avui, no pas demà". El Papa ha demaanat que "no s'esperi a l'últim moment per correspondre a la gràcia de Déu, sinó que es faci activament de manera immediata". Francesc ha reflexionat sobre la paràbola de les deu verges que proposa l'evangeli del dia, de Mateu. El Sant Pare ha recordat que, amb aquesta paràbola, Jesús "vol dir-nos que hem d'estar preparats per a la trobada amb ell", però "no només per a la trobada final, sinó per als petits i grans de cada dia". Des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà, el pontífex ha resat l'Àngelus amb els fidels congregats a la Plaça de Sant Pere. Igualment ha reflexionat, a partir de l'evangeli del dia, sobre la vida eterna iniciada amb motiu de la festa de Tots Sants i la Commemoració dels Fidels Difunts. Francesc ha recordat que la paràbola de les deu verges convidades a una festa de noces és "símbol del Regne del cel".

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció