En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "rebutjar la temptació dels conflictes armats"

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva preocupació davant les notícies que arriben d'Etiòpia, on el primer ministre Abiy Ahmed segueix endavant amb la…

9 novembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge la seva preocupació davant les notícies que arriben d'Etiòpia, on el primer ministre Abiy Ahmed segueix endavant amb la campanya militar que havia anunciat dimecres passat, tot i les crides a nivell internacional perquè "es reprengui el diàleg amb el Front d'Alliberament Popular de Tigray (TPLF) en lloc d'exposar-se a una guerra civil". Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha animat tothom a "rebutjar la temptació dels conflictes armats" i ha fet una crida general "a la pregària, al respecte fratern, al diàleg i a la resolució pacífica de les diferències". El missatge del pontífex ha arribat quan les Nacions Unides avisen que 9 milions de persones corren el risc de ser desplaçades per l'escalada del conflicte a la regió etíop de Tigray. Els observadors de l'ONU també han dit que la declaració de l'estat d'emergència declarat pel govern estava bloquejant l'ajuda alimentària i d'altres tipus. D'altra banda, el Sant Pare ha demanat que es busqui l'estabilitat a Líbia. En aquesta línia, ha expressat el seu desig que les reunions del Fòrum de Diàleg Polític de Líbia, que ha començat aquest mateix diumenge, serveixin per "trobar una solució al llarg patiment al poble libi".

D'altra banda, en la reflexió de l'Àngelus, el bisbe de Roma ha assegurat que, "si fem el bé, esperarem serenament l'arribada del Senyor per convertir-nos avui, no pas demà". El Papa ha demaanat que "no s'esperi a l'últim moment per correspondre a la gràcia de Déu, sinó que es faci activament de manera immediata". Francesc ha reflexionat sobre la paràbola de les deu verges que proposa l'evangeli del dia, de Mateu. El Sant Pare ha recordat que, amb aquesta paràbola, Jesús "vol dir-nos que hem d'estar preparats per a la trobada amb ell", però "no només per a la trobada final, sinó per als petits i grans de cada dia". Des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà, el pontífex ha resat l'Àngelus amb els fidels congregats a la Plaça de Sant Pere. Igualment ha reflexionat, a partir de l'evangeli del dia, sobre la vida eterna iniciada amb motiu de la festa de Tots Sants i la Commemoració dels Fidels Difunts. Francesc ha recordat que la paràbola de les deu verges convidades a una festa de noces és "símbol del Regne del cel".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció