En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "rebutjar l'excés de comoditats, plaer i riqueses"

El Papa ha fet aquest diumenge una crida general a "rebutjar el pecat i demanar amb força la gràcia de la conversió". Durant l'estona de…

6 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida general a "rebutjar el pecat i demanar amb força la gràcia de la conversió". Durant l'estona de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha explicat que "són molts els lligams que ens mantenen a prop del pecat", i ha definit aquesta conversió com "una gràcia" que hem de demanar amb força per assolir l'objectiu de "la comunió i l'amistat amb Déu". En el marc del missatge del segon diumenge d'Advent, el pontífex ha reflexionat sobre la figura i l'obra de Joan Baptista, del qual ha destacat que "va marcar als seus contemporanis un itinerari de fe similar a allò que l'Advent ens proposa ara, a nosaltres, que és precisament la conversió".

Després de recordar que la conversió "és passar del mal al bé tant en el terreny moral com en l'espiritual", el Sant Pare ha situat aquí la força del Baptisme, "vist en aquella època com un signe extern i visible d'aquesta conversió". En la mateixa línia, ha assegurat que aquest canvi personal "passa pel dolor dels pecats comesos, el desig d'alliberar-se'n i el propòsit d'excloure'ls per sempre de la pròpia vida". El bisbe e Roma ha dit també que, "per excloure el pecat, cal rebutjar també la mentalitat mundana i l'afecció excessiva a les comoditats, al plaer, al benestar i a les riqueses" materials, realitats que hi estan molt relacionades. En aquest context, ha presentat Joan Baptista com "l'exemple d'aquesta desvinculació del pecat i de la mundanitat", en ser "un home auster que renuncia a les coses supèrflues per buscar allò essencial".

En un altre moment, Francesc ha explicat que hi ha "un altre aspecte" de la conversió, que és "el final del camí" pel qual la persona "busca Déu i el seu Regne". Ha comentat que "abandonar les comoditats i la mentalitat mundana no és una finalitat en ella mateixa, com tampoc un ascetisme només per fer penitència, ja que l'objectiu és aconseguir l'amistat i la comunió amb Déu". Com a exemples d'allò que lliga l'ésser humà al pecat, el Papa ha posat "la inconstància, el desànim, la malícia, el mal ambient i els mals exemples". Igualment ha afegit que "de vegades l'impuls que sentim cap al Senyor és massa feble i sembla gairebé com si Déu callés, perquè ens semblen llunyanes i irreals les seves promeses de consolació, entre elles la imatge de pastor diligent i sol·lícit que ha ressonat aquest diumenge en la lectura d'Isaïes". En aquest sentit, el pontífex ha alertat davant "la temptació" de dir que és "impossible convertir-se de debò", i ha conclòs que aquest desànim "és l'arena movedissa d'una existència mediocre".

El Sant Pare ha animat els creients a "tenir present que la conversió és una gràcia que cal demanar a Déu amb força perquè ens converteixi". També ha subratllat que tots "ens convertim veritablement si ens obrim a la bellesa, la bondat i la tendresa de Déu".  I al final de la pregària mariana, ha demanat que, aquests dies en què es preparen en moltes cases l'arbre de Nadal i el pessebre "per a l'alegria de trans i petits", anem més enllà d'aquests "signes d'esperança per aprofundir en el seu significat, que és Jesús, l'amor de Déu que ell ens va revelar, i la bondat infinita que va fer resplendir arreu del món". Finalment el Papa ha conclòs que "no hi ha cap pandèmia ni cap crisi que pugui apagar aquesta llum", i ha invitat tothom a "deixar-la en els cors i allargar la mà als més necessitats, perquè Déu naixerà de nou així en nosaltres i entre nosaltres".

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció