En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

Crida del Papa a "rebutjar l'excés de comoditats, plaer i riqueses"

El Papa ha fet aquest diumenge una crida general a "rebutjar el pecat i demanar amb força la gràcia de la conversió". Durant l'estona de…

6 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha fet aquest diumenge una crida general a "rebutjar el pecat i demanar amb força la gràcia de la conversió". Durant l'estona de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha explicat que "són molts els lligams que ens mantenen a prop del pecat", i ha definit aquesta conversió com "una gràcia" que hem de demanar amb força per assolir l'objectiu de "la comunió i l'amistat amb Déu". En el marc del missatge del segon diumenge d'Advent, el pontífex ha reflexionat sobre la figura i l'obra de Joan Baptista, del qual ha destacat que "va marcar als seus contemporanis un itinerari de fe similar a allò que l'Advent ens proposa ara, a nosaltres, que és precisament la conversió".

Després de recordar que la conversió "és passar del mal al bé tant en el terreny moral com en l'espiritual", el Sant Pare ha situat aquí la força del Baptisme, "vist en aquella època com un signe extern i visible d'aquesta conversió". En la mateixa línia, ha assegurat que aquest canvi personal "passa pel dolor dels pecats comesos, el desig d'alliberar-se'n i el propòsit d'excloure'ls per sempre de la pròpia vida". El bisbe e Roma ha dit també que, "per excloure el pecat, cal rebutjar també la mentalitat mundana i l'afecció excessiva a les comoditats, al plaer, al benestar i a les riqueses" materials, realitats que hi estan molt relacionades. En aquest context, ha presentat Joan Baptista com "l'exemple d'aquesta desvinculació del pecat i de la mundanitat", en ser "un home auster que renuncia a les coses supèrflues per buscar allò essencial".

En un altre moment, Francesc ha explicat que hi ha "un altre aspecte" de la conversió, que és "el final del camí" pel qual la persona "busca Déu i el seu Regne". Ha comentat que "abandonar les comoditats i la mentalitat mundana no és una finalitat en ella mateixa, com tampoc un ascetisme només per fer penitència, ja que l'objectiu és aconseguir l'amistat i la comunió amb Déu". Com a exemples d'allò que lliga l'ésser humà al pecat, el Papa ha posat "la inconstància, el desànim, la malícia, el mal ambient i els mals exemples". Igualment ha afegit que "de vegades l'impuls que sentim cap al Senyor és massa feble i sembla gairebé com si Déu callés, perquè ens semblen llunyanes i irreals les seves promeses de consolació, entre elles la imatge de pastor diligent i sol·lícit que ha ressonat aquest diumenge en la lectura d'Isaïes". En aquest sentit, el pontífex ha alertat davant "la temptació" de dir que és "impossible convertir-se de debò", i ha conclòs que aquest desànim "és l'arena movedissa d'una existència mediocre".

El Sant Pare ha animat els creients a "tenir present que la conversió és una gràcia que cal demanar a Déu amb força perquè ens converteixi". També ha subratllat que tots "ens convertim veritablement si ens obrim a la bellesa, la bondat i la tendresa de Déu".  I al final de la pregària mariana, ha demanat que, aquests dies en què es preparen en moltes cases l'arbre de Nadal i el pessebre "per a l'alegria de trans i petits", anem més enllà d'aquests "signes d'esperança per aprofundir en el seu significat, que és Jesús, l'amor de Déu que ell ens va revelar, i la bondat infinita que va fer resplendir arreu del món". Finalment el Papa ha conclòs que "no hi ha cap pandèmia ni cap crisi que pugui apagar aquesta llum", i ha invitat tothom a "deixar-la en els cors i allargar la mà als més necessitats, perquè Déu naixerà de nou així en nosaltres i entre nosaltres".

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció