En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Cristians i musulmans iraquians resen junts per la pau

Quan Iraq està vivint el moment més dramàtic i sanguinari de la seva història els cristians i musulmans es troben i resen junts per la…

7 agost 2014

Redacció

Comparteix

Quan Iraq està vivint el moment més dramàtic i sanguinari de la seva història els cristians i musulmans es troben i resen junts per la pau. La jornada d’oració per la pau ha tingut lloc a la parròquia de S. Jorge, a Bagdad, que ha allotjat aquest moment de trobada durant la vigília de la festa de la Transfiguració.

Sota el lema “No existeix Iraq sense cristians”, exponents de la societat musulmana, funcionaris de l’administració de la capital i de les ciutats perifèriques, personalitats cristianes i fidels s’han reunit a l’església, han resat per la pau i han demanat el desig “d’unitat i solidaritat” per al país. S'ha fet una particular oració per als cristians de Mossul, que han estat les primeres víctimes de les milícies de l’estat islàmic.

Els assistents hi han exhibit banderes d’Iraq, ha encès espelmes i han cantat himnes per la pau, manifestant el seu suport als cristians que viuen un moment de gran dificultat. Segons el patriarca de Bagdad, Mar Louis Raphael I Sako, aquestes atrocitats «podien succeir fa 2.000 anys, però avui en dia no, perquè no pertanyen a la Nostra ètica i a les nostres tradicions».

En finalitzar la trobada els presents van denunciar la lògica de divisió en base la rassa, l’ètnia o la religió: «Estem tots units per Iraq, la Nostra mare pàtria».

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023