En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA MÓN

Cristians i musulmans iraquians resen junts per la pau

Quan Iraq està vivint el moment més dramàtic i sanguinari de la seva història els cristians i musulmans es troben i resen junts per la…

7 agost 2014

Redacció

Comparteix

Quan Iraq està vivint el moment més dramàtic i sanguinari de la seva història els cristians i musulmans es troben i resen junts per la pau. La jornada d’oració per la pau ha tingut lloc a la parròquia de S. Jorge, a Bagdad, que ha allotjat aquest moment de trobada durant la vigília de la festa de la Transfiguració.

Sota el lema “No existeix Iraq sense cristians”, exponents de la societat musulmana, funcionaris de l’administració de la capital i de les ciutats perifèriques, personalitats cristianes i fidels s’han reunit a l’església, han resat per la pau i han demanat el desig “d’unitat i solidaritat” per al país. S'ha fet una particular oració per als cristians de Mossul, que han estat les primeres víctimes de les milícies de l’estat islàmic.

Els assistents hi han exhibit banderes d’Iraq, ha encès espelmes i han cantat himnes per la pau, manifestant el seu suport als cristians que viuen un moment de gran dificultat. Segons el patriarca de Bagdad, Mar Louis Raphael I Sako, aquestes atrocitats «podien succeir fa 2.000 anys, però avui en dia no, perquè no pertanyen a la Nostra ètica i a les nostres tradicions».

En finalitzar la trobada els presents van denunciar la lògica de divisió en base la rassa, l’ètnia o la religió: «Estem tots units per Iraq, la Nostra mare pàtria».

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024