En directe

La Missa de cada dia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Cristians que conflueixen en el diàleg sobre la situació a Catalunya

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Amparo Gómez, membre del Moviment dels Focolars, i Xavier Morlans, professor…

13 novembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Amparo Gómez, membre del Moviment dels Focolars, i Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i impulsor d’iniciatives eclesials de Nova Evangelització, han compartit reflexions aquest dilluns, dins el programa El Mirador de l'actualitat, sobre la resposta dels cristians a l'actual moment polític de conflicte a Catalunya. Armengol diu que "hi ha qüestions davant les quals la mateixa Església ja empeny a pronunciar-s'hi, mentre que n'hi ha d'altres que són més flexibles". En aquesta línia, ha afegit que "hi ha coses, com ara la defensa de la democràcia, la sensibilitat davant els empresonats més enllà del que es pensi sobre ells i el rebuig a la violència, que són dignes de compartir per tots els cristians, encara que tinguin visions diverses o oposades sobre el tema polític".

Per la seva banda, Amparo Gómez ha presentat la inicativa "Sóc diàleg, un manifest elaborat pels Focolars, moviment amb posicionaments molt diversos, però que coincideix a l'hora de dir que el diàleg és un instrument vàlid per a una pluralitat que és un desafiament del qual, però, es pot treure una experiència positiva des d'una actitud de posar-hi ponts". I Xavier Morlans ha explicat una iniciativa nova, que "neix de l'hospital de campanya de la parròquia de Sant Anna, oberta des del gener als sense llar, i consisteix a potenciar grups o cercles per la no violència, grups d'unes 8 persones amb moderador, a partir d'una entrevista prèvia i sempre per escoltar l'altre des de diferents posicionaments".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 13 de novembre.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció