En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Daniel Arasa recorda que la família és ´´patrimoni de la humanitat´´ i ´´font de vida´´

El periodista Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, ha qualificat la família de ‘’patrimoni de la humanitat’’ i ‘’font de…

4 novembre 2013

Redacció

Comparteix

El periodista Daniel Arasa, president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, ha qualificat la família de ‘’patrimoni de la humanitat’’ i ‘’font de vida’’. En el debat El mirador de l’actualitat, dins el programa El primer cafè de Ràdio Estel, Arasa ha presentat un congrés que es farà a Barcelona el dissabte 9 i el diumenge 10 de novembre, per tractar problemes actuals que afecten les famílies. ‘’Vol ser sobretot una trobada per intentar trobar respostes a les tres grans qüestions que planteja l’ONU de cara a l’any vinent, que són pobresa i exclusió social, solidaritat intergeneracional i treball’’, ha explicat.

Amb el lema ''Més família per un món global'', nombrosos experts es reuniran a la seu del Caixafòrum per debatre qüestions que afecten una institució socialment bàsica però que no sempre gaudeix del suport institucional i públic necessari per a la seva promoció. Aquest congrés, organitzat per la Plataforma per la Família Catalunya-ONU 2014, es fa seguint les directrius de l’Assemblea de les Nacions Unides, que va aprovar que el 2014 sigui com un nou Any Internacional de la Família, tot just 20 anys després de l’anterior any d’aquestes característiques. Entre els participants en el congrés, destaquen Javier Urra, primer defensor del Menor a Espanya, Núria Chinchilla, directora del Centre Internacional Treball i Família de l’IESE, i Josep Miró i Ardèvol, director de l’Institut de Capital Social de la Universitat Abat Oliba, entre molts altres.

Per la seva banda, el delegat diocesà de Pastoral Familiar de l’Arquebisbat de Barcelona, Manuel Claret, ha destacat que ‘’la família és sobretot una comunitat d’amor’’. Sobre el drama de les ruptures, ha lamentat que ‘’sovint les parelles es casen sense una convicció clara que fan un pas per a tota la vida, i això facilita els fracassos matrimonials”. En el mateix sentit, Claret ha reconegut que ‘’moltes vegades una separació és la millor solució perquè, en no existir l’amor, aquella comunitat familiar trontolla des del seu inici’’.

Finalment, en el mateix debat, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, ha destacat la incidència social de la família i la seva importància a l’hora de tenir allò que és més bàsic. ‘’Des de la meva experiència a la Fundació Arrels, he comprovat que la tragèdia de viure al carrer té molt a veure amb la manca d’una família que doni suport”, ha recordat Francina Alsina.

D’altra banda, un exemple clar de la preocupació universal per la institució familiar ens l’ofereix ara el Papa Francesc, que ja ha començat a preguntar als creients de tot el món com creuen que s’ha d’afrontar la pastoral i la vida de l’Església en relació amb les realitats familiars concretes que tenim avui, amb ruptures, sofriments i unions considerades irregulars. Tot plegat és com una enquesta emmarcada en la convocatòria, anunciada ara fa uns dies, d’un Sínode especial sobre la Família per a l’any vinent. Entre altres temes, el Sant Pare planteja com s’ha d’afrontar la realitat dels divorciats que s’han tornat a casar, com es pot promoure una actitud favorable a l’opció de tenir fills, com cal ajudar les parelles del mateix sexe o les famílies monoparentals i de quina manera es poden frenar les ruptures i promoure una preparació més acurada per al matrimoni.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció