En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Daniel Ruiz-Trillo: "La llengua no és només un seguit de normes gramaticals. Serveix per gaudir i fer gaudir"

El llenguatge verbal, a més a més de servir per a comunicar-nos, ens ofereix també una cara més divertida: la possibilitat de jugar amb els…

3 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
El llenguatge verbal, a més a més de servir per a comunicar-nos, ens ofereix també una cara més divertida: la possibilitat de jugar amb els mots. Aquest dijous a la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat amb Daniel Ruiz-Trillo, professor de català, escriptor i blocaire, que ens ha explicat perquè ens agraden els jocs de paraules: “Des de ben petits sempre hem jugat amb el llenguatge, amb les paraules, els embarbussaments, els acudits, els refranys… La llengua no és només un seguit de normes gramaticals. La llengua serveix per gaudir i fer gaudir, per riure, per somriure, i crec que és un vehicle per ser feliços també, i fer feliços als altres”.
L’escriptor Daniel Ruiz-Trillo demostra com es pot experimentar amb la literatura en el seu llibre: Vint-i-cua: vint-i-dos contes cap-i-cua. I ens posa alguns exemples:
- Un palíndrom és un capicua: una paraula, frase o el que sigui que es pot llegir tant de dreta a esquerra com d’esquerra a dreta, com Catala a l’atac; en anglès, race car; en francès, rêver (somiar).
- Un anagrama és agafar dues paraules, amb les mateixes lletres però canviades d’ordre, per exemple “Una amanida animada”.
Les paraules ens ofereixen possibilitats infinites de jugar i crear espais d’habilitat i malabarismes. Daniel Ruiz-Trillo convida a tothom a crear, a jugar amb les paraules, i ens ha dedicat aquest capicua: “Jo us faig un regal. Sempre es diu ‘Let’s’ en anglès, que és ‘Fem’: Let’s play, let’s go… Let’s Estel: Fem RàdioEstel. És un paníndrom que anima a tothom a venir, a escoltar i a compartir RàdioEstel”
Trobareu més idees de jocs de paraules i informació sobre Daniel Ruiz-Trillo al bloc “versos.cat”. 
Escolta l'entrevista (minut 44)

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció