En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Davant del relleu a l'arquebisbat de Barcelona

Tot i que encara falta la confirmació eclesial, elsprincipals rotatius i cadenes de ràdio i televisió ja han informat que el papaFrancesc ha acceptat la…

6 novembre 2015

Jaume

Comparteix

Tot i que encara falta la confirmació eclesial, elsprincipals rotatius i cadenes de ràdio i televisió ja han informat que el papaFrancesc ha acceptat la renúncia de l’Arquebisbe de Barcelona, el Cardenal LluísMartínez Sistach. Segons les mateixes fonts, el succeirà el bisbe de Calahorra iLa Calzada-Logroño Juan José Omella.

Ja hi haurà temps per fer valoracions del pontificat delCardenal a Barcelona. Permeteu que ara simplement evoqui alguns recordspersonals.

Lluís Martínez Sistach és fill de Barcelona. Ha estatdesprés de molts anys, el primer bisbe nascut a la Ciutat Comtal. L’anteriorbisbe barceloní de naixença va ser el Cardenal Casañas que va morir l’any 1908.

Aquest origen i el seu treball parroquial i docent fa quemolts l’hàgim conegut de jove. Personalment el recordo com a professor de DretCanònic a la Facultat de Teologia de Sant Pacià, avui Facultat de Teologia deCatalunya, en els anys vuitanta del segle passat. Sempre vestit amb unagavardina blau marí i tot sovint voltat d’alumnes que l’acompanyaven pelclaustre. Mossèn Lluís Martínez explicava que el vicari general –ell ho era-era com l’alter ego del bisbe i de fet en moltes ocasions se’l veia al costatdel Cardenal Narcís Jubany que va ser el seu mentor i que durant molts anys haestat el seu referent.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció