En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Davant del relleu a l'arquebisbat de Barcelona

Tot i que encara falta la confirmació eclesial, elsprincipals rotatius i cadenes de ràdio i televisió ja han informat que el papaFrancesc ha acceptat la…

6 novembre 2015

Jaume

Comparteix

Tot i que encara falta la confirmació eclesial, elsprincipals rotatius i cadenes de ràdio i televisió ja han informat que el papaFrancesc ha acceptat la renúncia de l’Arquebisbe de Barcelona, el Cardenal LluísMartínez Sistach. Segons les mateixes fonts, el succeirà el bisbe de Calahorra iLa Calzada-Logroño Juan José Omella.

Ja hi haurà temps per fer valoracions del pontificat delCardenal a Barcelona. Permeteu que ara simplement evoqui alguns recordspersonals.

Lluís Martínez Sistach és fill de Barcelona. Ha estatdesprés de molts anys, el primer bisbe nascut a la Ciutat Comtal. L’anteriorbisbe barceloní de naixença va ser el Cardenal Casañas que va morir l’any 1908.

Aquest origen i el seu treball parroquial i docent fa quemolts l’hàgim conegut de jove. Personalment el recordo com a professor de DretCanònic a la Facultat de Teologia de Sant Pacià, avui Facultat de Teologia deCatalunya, en els anys vuitanta del segle passat. Sempre vestit amb unagavardina blau marí i tot sovint voltat d’alumnes que l’acompanyaven pelclaustre. Mossèn Lluís Martínez explicava que el vicari general –ell ho era-era com l’alter ego del bisbe i de fet en moltes ocasions se’l veia al costatdel Cardenal Narcís Jubany que va ser el seu mentor i que durant molts anys haestat el seu referent.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció