En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Davant del relleu a l'arquebisbat de Barcelona

Tot i que encara falta la confirmació eclesial, elsprincipals rotatius i cadenes de ràdio i televisió ja han informat que el papaFrancesc ha acceptat la…

6 novembre 2015

Jaume

Comparteix

Tot i que encara falta la confirmació eclesial, elsprincipals rotatius i cadenes de ràdio i televisió ja han informat que el papaFrancesc ha acceptat la renúncia de l’Arquebisbe de Barcelona, el Cardenal LluísMartínez Sistach. Segons les mateixes fonts, el succeirà el bisbe de Calahorra iLa Calzada-Logroño Juan José Omella.

Ja hi haurà temps per fer valoracions del pontificat delCardenal a Barcelona. Permeteu que ara simplement evoqui alguns recordspersonals.

Lluís Martínez Sistach és fill de Barcelona. Ha estatdesprés de molts anys, el primer bisbe nascut a la Ciutat Comtal. L’anteriorbisbe barceloní de naixença va ser el Cardenal Casañas que va morir l’any 1908.

Aquest origen i el seu treball parroquial i docent fa quemolts l’hàgim conegut de jove. Personalment el recordo com a professor de DretCanònic a la Facultat de Teologia de Sant Pacià, avui Facultat de Teologia deCatalunya, en els anys vuitanta del segle passat. Sempre vestit amb unagavardina blau marí i tot sovint voltat d’alumnes que l’acompanyaven pelclaustre. Mossèn Lluís Martínez explicava que el vicari general –ell ho era-era com l’alter ego del bisbe i de fet en moltes ocasions se’l veia al costatdel Cardenal Narcís Jubany que va ser el seu mentor i que durant molts anys haestat el seu referent.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció