En directe

Cocodril Club

RÀDIO ESTEL

"Davant la davallada de sacerdots, calen vocacions més fermes"

La vocació del sacerdoci s’està perdent avui dia. Cada cop hi ha menys homes que vulguin dedicar-se a aquest servei, alhora que hi ha testimonis…

17 març 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La vocació del sacerdoci s’està perdent avui dia. Cada cop hi ha menys homes que vulguin dedicar-se a aquest servei, alhora que hi ha testimonis de persones que dient que encara volen respondre a aquesta crida. Aquest divendres, en el programa del Mirador de l’Actualitat, han estat presents els pares d’un capellà acabat d’ordenar, Eduardo Pire i Rosa Mayol, el seminarista Vicenç Martí i el capellà Miquel Ramón, de l’equip de formadors del Seminari Conciliar de Barcelona.

Rosa Mayol ha qualificat la seva família de “compromesa amb Déu  i cristiana alhora”. I ha afegit: “Ni jo ni el meu marit hem posat cap pega per a què el nostre fill entri com a seminarista”. Martí ha relatat la seva experiencia com a seminarista després d’haver tingut una etapa a la universitat en què no va tenir contacte amb l’Església. “Jo he estat una cabra boja, però sempre m’he trobat  amb persones que m’han dit, jo et veia com a capellà”, ha comentat. Miquel Ramón ha parlat des de la perspectiva de sacerdot, i ha aclarit que “una persona pot participar de la manera que vulgui en en l'experiència religiosa, potser a través d’una pregària o participant en una missa”. Ell formador ha explicat que “els seminaristes el que fan és donar a conèixer la seva vida”.

Pire, per la seva banda, ha afegit que en el moment de la pregària amb Déu, “tots els cristians ens hem de sentir compromesos amb els seminaris, i alhora la parroquia amb els seminaristes”. Durant el programa, també han sortit qüestions més generals, com ara la baixada en el nombre de cristians batejats. Segons Miquel Ramón, “el sentiment d'implicar-se en aquesta vocació està disminuint considerablement”. Tant Pire com Mayol  han declarat que “hi ha una pregunta clau abans de dedicar-se al sacerdoci, i aquesta pregunta arriba quan vols conèixer i afrontar què vols fer amb la teva vida". El matrimoni ha comentat, en definitiva, que "es tracta d’una pregunta espiritual”.  Per altra banda, igualment han dit que van acceptar amb alegria quan el seu fill els va plantejar l’opció de ser prevere.


Es pot escoltar AQUÍ l'edició de EL MIRADOR corresponent a aquest divendres 17 de març.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció