En directe

Plusvàlua dones

RÀDIO ESTEL

Davant la mort de l´empresari Juan Andrés Benítez, coincidència: ´´Cal reformar els Mossos´´

L'experta en cooperació Eulàlia Reguant,delegada a Barcelona de Fiare Banca Ètica, ha explicat aquest dimarts al matíque ''només l'any 2012, hi ha a Catalunya un…

5 novembre 2013

Redacció

Comparteix

L'experta en cooperació Eulàlia Reguant,delegada a Barcelona de Fiare Banca Ètica, ha explicat aquest dimarts al matíque ''només l'any 2012, hi ha a Catalunya un total de 53 denúncies per abúspolicial o violència i tortures, dels quals 32 són dels Mossos d'Esquadra, ientre aquests casos hi ha 5 morts sota custòdia de la mateixa policiacatalana''. Ha estat en el debat El mirador de l'actualitat, dins elprograma El primer cafè de Ràdio Estel, on també han participatl'economista Josep-Lluís Masriera, l'historiador Joan Pallarès il'advocat Xavier Puigdollers, president de l'Associació d'Amics i Devotsde Sant Ramon de Penyafort. Tots han coincidit a l'hora de defensar ''unareforma en profunditat dels Mossos d'Esquadra, sobretot en l'àmbit de laformació dels agents i de la coordinació'', amb l'objectiu d'aconseguir méseficàcia en tots els sentits.

Xavier Puigdollers ha qualificat de sorprenents els fets del 6 d'octubreal barri barceloní del Raval, on va morir l'empresari Juan Andrés Benítez desprésd'una baralla i suposadament també entre cops violents de 8 agents dels Mossos.''El cos encarregat de protegir la ciutadania acaba perjudicant el mateixciutadà que li havia demanat auxili, cosa que pot provocar una desorientaciógeneral de la societat, perquè els Mossos han d'aportar precisamenttranquil·litat, no pas violència", ha destacat. Per la seva banda, Josep-LluísMasriera ha reconegut que el cas pinta molt malament ''sobretot pel fetque hagi mort una persona'', i ha afegit que ''cal un replantejamentdels Mossos i  el seu servei a la societat, que veu molt bé que hi hagiuna policia catalana però veu com s'estan patint les conseqüències de larapidesa amb què es va desplegar el cos''.

Finalment, Joan Pallarès ha reclamat més transparència a l'horad'investigar els casos sospitosos on els Mossos d'Esquadra estiguin implicats.En relació amb això, ha posat l'exemple de ''la mort d'un fugitiu a Vilada(Berguedà) aquest mateix estiu'' per exigir ''que tot s'aclareixi pel béde la democràcia i la seguretat de tothom''.

La jutgessa Eva Moltó imputava aquest dilluns 8 agents dels Mossos perla mort de l'empresari Juan Andrés Benítez la nit del 6 d'octubre passatal Raval. La decisió judicial arriba 5 dies després que la cúpula del cospolicial català desqualifiqués una investigació sobre l'episodi feta per la Policia espanyola. Lamagistrada ha citat els policies per al 13 de novembre al jutjat, per respondredels càrrecs de suposats cops violents a l'empresari abans de morir i tambéintent d'alterar les proves i coaccionar els testimonis.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció