En directe

La Caravana

MÚSICA

David Escamilla, sobre Serrat: "És millor marxar tu i no que et facin fora"

Aquesta nit, el cantant Joan Manuel Serrat s'acomiada dels escenaris. "És un comiat amb molta alegria", ha explicat a Ràdio Estel David Escamilla, periodista, músic i fillol del cantautor

23 desembre 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta nit, divendres 23 de desembre, el cantant Joan Manuel Serrat s'acomiada dels escenaris després d'una carrera artística de gairebé 60 anys. Ho fa amb l'últim dels tres concerts de comiat al Palau Sant Jordi de Barcelona. En conjunt, 'el noi del Poble Sec' ha publicat al llarg de la vida 32 àlbums d'estudi, 6 discos en directe i 13 recopilatoris. Tot i que no deixa la música, l'artista diu adeu als escenaris després de l'última gira que va començar a Nova York ara fa 8 mesos.

Joan Manuel Serrat, el 16 de juliol de 2022 al castell de Peralada
Joan Manuel Serrat, el 16 de juliol de 2022 al castell de Peralada. ACN

La retirada de Serrat "és un comiat amb molta alegria", segons ha explicat a Ràdio Estel David Escamilla, periodista, músic i fillol de Serrat. Escamilla ha destacat la faceta universal del cantant, "perquè quan toques temes locals i universals has fet la màgia" i Serrat ha connectat "amb tot Llatinoamèrica". A més, ha afegit que "no hi ha ningú que hagi fet més pel català que Serrat", perquè "ha ofert la cultura catalana al món i a tota Espanya cantant sempre cançons del seu repertori en català". A més a més, segons el periodista i músic, "hi ha molta injustícia amb Serrat" perquè "la gent només recorda 10 o 15 cançons d'un cançoner de més de 400".

"No hi ha ningú que hagi fet més pel català que Serrat"

Els motius de la retirada, segons David Escamilla són, d'una banda, "l'edat i la pèrdua d'energia" i, de l'altra, perquè "és millor marxar tu i no que et facin fora". En aquest sentit, ha afegit que "els savis saben quan cal entrar a escena i quan cal fer el mutis final de la manera més digna possible".

"Els savis saben quan cal entrar a escena i quan cal fer el mutis final de la manera més digna possible"

Sobre el concert d'aquesta nit al Sant Jordi, David Escamilla creu que acabarà amb la cançó 'Fiesta' "perquè parla del seu carrer, del seu origen al Poble Sec" i això-diu- "em sembla la millor manera per acabar". A més, ha fet un exercici d'imaginació i ha augurat que, aquesta nit, després del concert, Joan Manuel Serrat potser "baixa de l'escenari i ell sol se'n va a peu fins al carrer Poeta Cabanyes, la seva casa al Poble Sec", que està molt a prop del Sant Jordi.

Entrevista a David Escamilla, músic, comunicador i fillol de Joan Manuel Serrat

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció