En directe

La Caravana

PROGRAMES

"De l'1-O, hem après que cal dialogar i posar punts en comú"

Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Elisabeth Jiménez, secretària general del PP a Barcelona, i Toni Florido, responable de l'Àrea…

27 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Capdevila, diputat d’ERC al Congrés, Mònica Lafuente, membre de l’executiva del PSC, Elisabeth Jiménez, secretària general del PP a Barcelona, i Toni Florido, responable de l'Àrea de Defensa del PDeCAT, han debatut aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, sobre la situació política a Catalunya tres anys després de les eleccions del 27S, les que van culminar amb el pas al costat d'Artur Mas i l'arribada de Carles Puigdemont a la Presidència, i gairebé un any després de l'1 d'octubre. Florido ha assegurat que "no s'han de saltar les lleis, certament, però aquestes lleis han de saber vehicular les demandes d'una part important de la societat catalana". En aquesta línia, ha afegit que "el moviment independentista és pacífic i vol vehicular el seu projecte votant"

Lafuente ha destacat també que "no ens podem saltar la llei ni fer coses de forma unilateral, però no hi pot haver tampoc la desproporció policial que es va produir, amb unes imatges que van donar la volta al món". Igualment ha comentat que "de l'1 d'octubre hem après que hem de dialogar i posar punts en comú", com també "no s'ha de judicialitzar la política, com fan alguns partits de dretes". Capdevila ha destacat que "les condicions per a un diàleg sincer i democràtic s'han fet més dures els últims tres anys, des de les eleccions del 27S fins ara". En aquest context, ha lamentat que "la política és un esport de risc, com es demostra amb els polítics a la presó", i ha tornat a recordar que "la presó preventiva és moralment rebutjada fins i tot des de la Santa Seu, que acostuma a ser assèptica".
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 27 de setembre.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció