En directe

Fórmula Estel

CULTURA

Defunció del P. Lluís Duch, monjo de Montserrat

El dissabte 10 de novembre va morirals 82 anys al monestir de Montserrat el P. Lluís Duch. Feia 55 anys que eramonjo i 49 que…

12 novembre 2018

Comparteix

El dissabte 10 de novembre va morirals 82 anys al monestir de Montserrat el P. Lluís Duch. Feia 55 anys que eramonjo i 49 que havia estat ordenat sacerdot. S’havia doctora en teologia a laUniversitat de Tübingen, Alemanya, i havia exercit la docència a institucionscom ara la Facultat de Teologia de Catalunya, l’Institut Superior de CiènciesReligioses de Barcelona o la mateixa Escola Teològica de Montserrat.

La seva obra gira a l’entorn de lateologia i l’antropologia de la religió, temes que va deixar palesos endiversos llibres: De la religió a la religió, Religió i comunicacióo L’Exili de Déu. També va traduir al català obres clàssiques de gransautors de la tradició protestant, com ara el mateix Luter, Müntzer oBonhoeffer. La seva trajectòria va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordil’any 2011 i amb el llibre d’homenatge Emparaular el món. El pensamentantropològic de Lluís Duch, a cura de Joan-Carles Mèlich, Ignasi Moreta iAmador Vega.

La seva mort ha consternat el mónteològic i intel·lectual. Ignasi Moreta, editor de Fragmenta Editorial, on s’havienpublicat algunes de les seves darreres obres, ha declarat a Ràdio Estel queLluís Duch «tenia una cultura humanística molt àmplia. Semblava que ho haviallegit tot». El funeral se celebrarà aquest dimarts a les 10.45 a la basílicadel monestir de Montserrat.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció