En directe

Laudes

RÀDIO ESTEL

"Demà el govern espanyol, lliure de compromís amb els refugiats"

Aquest dimarts 26 de setembre s’acaba el termini perquè el govern espanyol aculli 17.337 refugiats sobre un total de 180.000 a què s’havia compromés la…

26 setembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dimarts 26 de setembre s’acaba el termini perquè el govern espanyol aculli 17.337 refugiats sobre un total de 180.000 a què s’havia compromés la UE. A dia d’avui, 15.354 persones segueixen sense tenir un lloc de refugi, gairebé un 88,5%Francesc Mateu, director d'Oxfam d’Intermón a Catalunya, ha estat l’encarregat d’obrir aquest mateix dimarts la Fórmula Estel amb El comentari de l’Actualitat: “Per les característiques de la Unió Europea, demà el govern espanyol estarà lliure de qualsevol compromís amb els refugiats, sense cap mena d’obligació, ni de càstig, ni de multa. Han tingut 2 anys per a acollir”.
En aquesta primera hora de la Fórmula Estel, també hem parlat amb Arcadi Oliveres, recent guanyador del Premi ICIP Constructors de Pau 2017, un guardó que reconeix el seu activisme i compromís per la pau i els drets humans. L'economista i expresident de Justícia i Pau a Barcelona ha explicat l'arrel del seu compromís: "La influència més directa vingui del meu pare, que va ser una víctima de la Guerra Civil: va ser sotmés a un camp de concentració franquista. Va dir que això de les armes es podia eliminar del tot. La segona va ser Lluís Maria Xirinacs, professor que vaig tenir als escolapis".
Finalment hem escoltat el caputxí Valentí Serra a la secció Remeis de Frare. Aquesta vegada ha parlat. de les garrofes
Posa't al dia amb nosaltres de dilluns a divendres a partir de les 8 del matí!
Recupera la Fórmula Estel de 8 a 9am

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció