En directe

Sense distància

RÀDIO ESTEL

Demanda de suport a les persones amb autisme

El trastorn de l’espectre autista és un trastornneurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primersanys de vida i que perdurarà al llarg…

2 abril 2019

Comparteix

El trastorn de l’espectre autista és un trastornneurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primersanys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Avui, Dia Mundialper la Concienciació de l’Autisme, al programa A Primera Hora de Ràdio Estelhem parlat amb la presidenta de la Federació Catalana d’Autisme i la FundacióJunts Autisme, Neus Payerol.

 La primera distinció que hem de fer en parlar d’autisme esno fer servir la paraula malaltia, sinó transtorn.  Segons Payerol,“l’autisme no és una malaltia que puguem curar o pugem donar una medicació quecuri. Això no existeix. Es tracta d’un trastorn, que avui dia continua sentestigmatitzat”.

 D’altra banda, Neus Payerol ha explicat quins són els tretsidentitaris de les persones autistes, “persones que tenen uns trets o unescaracterístiques específiques. Són persones amb dificultats en la comunicació,comunicació i llenguatge, dificultats en la interacció social i que moltesvegades tenen interessos restringits. I, dins d’aquestes tres àrees cadascunad’aquestes persones està afectada d’una manera diferent".

 La presidenta de Junts Autisme també ha reclamat ajudapública a persones amb autisme. “Quan hi ha un munt de pares i famílies ques’organitzen per donar serveis als seus fills, estan fent una funció pública.Això representa que des de l’administració i des dels diferents governs nos’està donant solució a aquests persones i les seves famílies”, ha dit.

Si voleu sabes totes les activitats previstes per aquest DiaMunidal per la Conscienciació de l’Autisme podeu fer un cop d’ull al Facebook de la federació catalana d’autisme.

La Fundació Arrels ens apropa a la realitat del carrer

Un dimarts més la presència de Ferran Busquets, president de la Fundació Arrels, ens apropa al problema que tenen al carrer les persones que no tenen llar. La psicòloga Nuria Benedito ens ha valorat l'estudi realitzat per la revista ""Psychiatry Research", on destaquen que els catalans som més feliços que els danesos.

Pots descobrir tot aixó escoltant de nou el programa AQUÍ

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció