En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Demanda de suport a les persones amb autisme

El trastorn de l’espectre autista és un trastornneurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primersanys de vida i que perdurarà al llarg…

2 abril 2019

Comparteix

El trastorn de l’espectre autista és un trastornneurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primersanys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Avui, Dia Mundialper la Concienciació de l’Autisme, al programa A Primera Hora de Ràdio Estelhem parlat amb la presidenta de la Federació Catalana d’Autisme i la FundacióJunts Autisme, Neus Payerol.

 La primera distinció que hem de fer en parlar d’autisme esno fer servir la paraula malaltia, sinó transtorn.  Segons Payerol,“l’autisme no és una malaltia que puguem curar o pugem donar una medicació quecuri. Això no existeix. Es tracta d’un trastorn, que avui dia continua sentestigmatitzat”.

 D’altra banda, Neus Payerol ha explicat quins són els tretsidentitaris de les persones autistes, “persones que tenen uns trets o unescaracterístiques específiques. Són persones amb dificultats en la comunicació,comunicació i llenguatge, dificultats en la interacció social i que moltesvegades tenen interessos restringits. I, dins d’aquestes tres àrees cadascunad’aquestes persones està afectada d’una manera diferent".

 La presidenta de Junts Autisme també ha reclamat ajudapública a persones amb autisme. “Quan hi ha un munt de pares i famílies ques’organitzen per donar serveis als seus fills, estan fent una funció pública.Això representa que des de l’administració i des dels diferents governs nos’està donant solució a aquests persones i les seves famílies”, ha dit.

Si voleu sabes totes les activitats previstes per aquest DiaMunidal per la Conscienciació de l’Autisme podeu fer un cop d’ull al Facebook de la federació catalana d’autisme.

La Fundació Arrels ens apropa a la realitat del carrer

Un dimarts més la presència de Ferran Busquets, president de la Fundació Arrels, ens apropa al problema que tenen al carrer les persones que no tenen llar. La psicòloga Nuria Benedito ens ha valorat l'estudi realitzat per la revista ""Psychiatry Research", on destaquen que els catalans som més feliços que els danesos.

Pots descobrir tot aixó escoltant de nou el programa AQUÍ

Més actualitat

SOCIETAT

L'esfondrament de l'edifici del carrer Canigó de Badalona era "indetectable"

Els bombers treballen en l'edifici sinistrat del carrer Canigó de Badalona el 7 de febrer de 2024 | Arxiu ACN

Així ho indica el cap de l'àrea tècnica del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, Jordi Marrot, en declaracions a Ràdio Estel arran d'una primera anàlisi visual

26 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

"Tinc la sensació que Biden tornarà a guanyar"

eleccions als Estats Units 2024

Francesc Garriga, corresponsal de Catalunya Ràdio als Estats Units, s'aventura a fer un pronòstic del resultat i vaticina unes eleccions molt disputades

23 febrer 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

Aigües Costa Brava – Girona descarta, de moment, comprar dessaladores mòbils com les de Lloret de Mar per la sequera

Una dessaladora mòbil, en el Port de la Selva, en agost de 2018 | Arxiu ACN

En una entrevista a 'La Caravana' de Ràdio Estel, el president del Consorci d'Aigües Costa Brava-Girona, Miguel Noguer, diu que no tanquen la porta a parlar-ne

23 febrer 2024

Redacció