En directe

Laudes

ACCIÓ SOCIAL

Demanem acollir persones per tres mesos

La Fundació Migra Studium vol trobar cent famílies a la ciutat de Barcelona que acullin a persones refugiades que busquen asil a  l'estat espanyol i…

18 gener 2019

Redacció

Comparteix

La Fundació Migra Studium vol trobar cent famílies a la ciutat de Barcelona que acullin a persones refugiades que busquen asil a  l'estat espanyol i concretament a Catalunya. Mari Carmen de la Fuente directora de la Fundació Migra Studium n'ha parlat al programa A Primera Hora de Ràdio Estel. " Els refugiats triguen sis mesos en saber si tindran asil i protecció  i la situació es innaceptable". " Aquestes persones tampoc tenen la possibilitat de treballar perque no tenen permís de treball, i nosaltres som una entitat de porta oberta  on la gent pot formar-se, i trobar assessoria legal. Des del Desembre del 2017  que es quan va néixer aquesta iniciativa, en el darrer any  hem rebut peticions de vint - i - una famílies. Per acullir persones refugiades  demanem que les famílies que acullin, poguin tenir una habitació, espai, i temps, per poguer atendre als refugiats.


Preguntada sobre quines son les macances institucionals per la gent que ve d'altres països amb necessitat d'asil, Mari Carmen de la Fuente ha dit: " Hi ha carències públiques però es complicat saber  qui té la competència sobre com es pot acullir."

Per últim la directora de la Fundació Migra Studium s'ha pronunciat sobre la situació del vaixell Open Arms i ha dit " que alimentar la dinàmica d'hostilitat de no acollida, a nosaltres no ens sembla bé, i la vida de les persones és el més important.

Al programa també s'ha parlat de la situació que es viu a Grècia després de la polèmica pel canvi de nom de Macedònia, i a l'acabar com cada divendres ha intervingut el professor de català de l'Institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat, Daniel Ruiz Trillo, per aprendre català de forma amena i divertida.
Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció