En directe

X Trobada mundial de les famílies

ESGLÉSIA CATALUNYA

"Des de l'Església, ens toca ara calmar cors exaltats"

Joan Planellas ha compartit aquest diumenge, en una entrevista concedida a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, les seves primeres impressions només unes hores després de…

5 maig 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Planellas ha compartit aquest diumenge, en una entrevista concedida a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, les seves primeres impressions només unes hores després de fer-se públic el seu nomenament com a arquebisbe de Tarragona. Ha reconegut que "ha estat una gran sorpresa" per a ell i que, fins i tot, va sentir "un cert neguit" quan li van comunicar l'elecció. Entre molts altres temes, Planellas s'ha referit a la difícil situació social i política que es viu ara a Catalunya. "Com diu la constitució Gaudium et Spes del Concili Vaticà II, l'Església no s'identifica amb cap opció política ni està lligada a cap sistema polític, perquè decidir la forma concreta de cara al futur del nostre poble, en el marc del reconeixement d'uns drets propis i una identitat, pertany als polítics", ha assegurat referint-se al nostre país. Igualment el futur president de la Tarraconense ha comentat que "l'Església ha de ser element de cohesió que contribueixi a guarir ferides", i ha admès que ha patit molt: "Des de l'Església, ens toca ara calmar cors exaltats, temperar els ànims, fer el ministeri del consol i ser de tots". Finalment, Joan Planelles ha conclòs que lluitarà per "integrar tothom i ser bisbe de tots, no pas d'un determinat bàndol, partit o grup, com es vol dir". D'aquesta manera ha respost a algunes acusacions de ser un pastor només d'un sector de la societat catalana, sobretot a partir de la vella polèmica per la col·locació d'una bandera estelada l'any 2013, a l'església d'un dels pobles que ell atenia pastoralment i per iniciativa dels veïns, fet que va ser denunciat per la família d'Albert Boadella.
D'altra banda, l'encara degà de la Facultat de Teologia de Catalunya ha explicat que afronta aquesta nova etapa "amb una gran confiança en l'Esperit i en l'Església, amb l'ajut de preveres, diaques, religiosos i religioses i laics i laiques, perquè aquest és un servei al poble de Déu". Ha qualificat, a més, de "molt important" el treball conjunt de les diòcesis amb seu a Catalunya, del qual ha destacat que "és precisament un dels objectius de la seu metropolitana, i l'experiència de la Facultat de Teologia hi pot ajudar, perquè ja fa aquesta feina". En aquesta línia, ha afegit que "el repte a Catalunya és ser Església en sortida des d'una unitat pastoral com mai". Planellas ha dit que intenta "ser proper al poble" i que, "en el moment actual, l'Església s'ha de deixar d'històries i anunciar l'evangeli, en un retorn cap a Crist a partir de la pregunta del Concili Vaticà II: Què dius de tu mateixa?". L'arquebisbe electe de Tarragona ha reivindicat per a l'Església "una actitud propositiva, oberta i de diàleg, perquè l'evangeli ni es posposa ni s'imposa, sinó que es proposa". En un altre moment, ha dit que li agrada que els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya siguin catalans.
Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Joan Planellas

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció