En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

Descobrim la virtuositat a la guitarra espanyola de Narciso Yepes

Narciso Yepes nascut a Llorca un 14 de novembre de 1927, fou un guitarrista espanyol. Va ser un mestre de la guitarra clàssica. Als 13…

2 maig 2017

David

Comparteix

Narciso Yepes nascut a Llorca un 14 de novembre de 1927, fou un guitarrista espanyol. Va ser un mestre de la guitarra clàssica. Als 13 anys va començar a estudiar al Conservatori de València, amb Vicente Asencio (famós pianista de l'època). En 1947 va interpretar el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, sota la direcció d'Ataúlfo Argenta. El 1952 va rescatar i arranjar una peça per a guitarra, coneguda com a Romance Anónimo o Romance d'Amour, que va ser el tema musical de la pel·lícula de René Clément, Jeux interdits. El 1964 Yepes, en col·laboració amb el constructor de guitarres José Ramírez, crea la guitarra de 10 cordes, que entre les seves propietats compta amb la de facilitar la interpretació d'obres de música barroca (originalment escrites per a llaüt). En 1958 es casa amb la jove polonesa, estudiant de filosofia, Marysia Szummakowska, amb la que tindrà tres fills: Juan de la Cruz (mort en accident), Ignacio Yepes (director d'orquestra) i Ana Yepes (ballarina). A partir de 1993, Narciso Yepes va començar a limitar les seves aparicions públiques, a causa de problemes de salut. El seu últim concert va ser a Santander, l'1 de març de 1996. La seva gran trajectòria musical el féu mereixedor de gran quantitat de premis i mencions honorífiques.Va morir el 3 de maig de 1997 a causa d'un càncer limfàtic.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció