En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

'Desperta'm el cor', un projecte de Carles Buetas, Glòria Miralles i Manel Martínez per ajudar a pregar amb la música

Desperta’m el cor és el nom d’un projecte amb cançons nascudes de la trobada amb Déu, o amb els altres, i amb un mateix. Després…

1 desembre 2014

Comparteix
Desperta’m el cor és el nom d’un projecte amb cançons nascudes de la trobada amb Déu, o amb els altres, i amb un mateix. Després de l’experiència de Carles Buetas amb els grups de la família marista Xirat i Kairoi, amb temes d’inspiració cristiana, ara veuen la llum noves peces que es fan realitat amb l’ajuda també de Manel Martínez i Glòria Miralles. És un projecte de disc, tota una gran proposta que s’ha preparat i que s’editarà amb l’ajuda de les persones que hi vulguin col·laborar, mitjançant el crowdfunding, és a dir, la suma de les petites aportacions de moltes persones a l’estil del petit mecenatge. Una cançó nadalenca titulada Ets Nadal, un clam al Déu que es manifesta de diverses maneres, Desperta’m el cor, un cant de contingut interreligiós i intercultural, a partir del que hi ha al darrere del burka que porten moltes dones musulmanes, i una crida a l’amor a través de la vocació cristiana són alguns dels temes inclosos en el projecte.
 
Carles Buetas, que es considera hereu i germà de Kairoi –grup al qual ja no pertany-, defineix la iniciativa com “un compartir allò que ens mou i ens cou per dins el cor i que anem vivint, transformat en cançó”. Juntament amb Manel Martínez i Glòria Miralles, porta uns 8 anys treballant sobre composicions musicals a partir de les quals han anat evolucionant “amb aquella creativitat que va i torna”, diu Buetas. El responsable del nou projecte Desperta’m el cor assegura que les seves cançons “no busquen tant provocar entre els joves el típic ambient festiu, o ballar en grans actes, sinó sobretot la proximitat des de la concepció de la música com una eina participativa, propera i intergeneracional”.
 
Per la seva banda, Manel Martínez destaca el fet que Desperta’m el cor pretén ser “un mitjà per ajudar la gent a buscar la interioritat en un moment de pregària, individual o comunitària, però també va més enllà perquè les cançons tenen unes lletres assumibles per tothom, que s’hi pot sentir identificat”. Glòria Miralles explica que s’ha creat la web de Desperta'm el cor, “on s’explica el projecte, amb les aportacions que es poden fer i el número de compte, amb la idea que es gravin els temes, a partir d’ara coincidint amb l’inici de l’Advent, i escampar tota aquesta música”. L’objectiu és aconseguir prou finançament per enregistrar totes les peces.
 
Animats entre tots tres
 
Carles Buetas assegura que, per iniciar aquesta aventura, l’han animat “el Manel i la Glòria, perquè hi havia un gran interrogant sobre el que es podia fer amb un sac de cançons fetes aquests últims anys, i tot s’ha fet més fàcil en compartir el projecte amb ells”. Glòria Miralles destaca que es va animar a treballar en aquestes cançons perquè “així es pot pregar fent música, cosa que facilita molt l’actitud des del servei, que alhora fa que la cançó, un cop surt, ja no sigui pròpia i doni un gran plaer”. Manel Martínez recorda que, “en la vida, hi ha camins de coincidència que enforteixen el projecte”.
 
Carles Buetas és cantant i compositor des de fa més de 25 anys. Ha format part dels grups Xirat i Kairoi, tots dos de la família marista, en els quals ha fet nombroses aportacions. Glòria Miralles, també cantant, posa des de fa 20 anys la seva veu al servei de diferents formacions musicals, entre elles el grup Twocats pel Gòspel. Manel Martínez és director de cors de gòspel, un gènere en el qual porta 12 anys. Tots tres han tingut inquietuds comunes, per exemple en les celebracions de la Pasqua al Monestir de les Avellanes, com a professors al col·legi de la Salle Bonanova de Barcelona i actualment a les pasqües familiars.
Es pot escoltar aquí tota l'entrevista (a partir del minut 25'00").

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció