En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Després de proclamar la santedat de Mare Teresa, Francesc anima a "construir una societat amb la persona al centre"

La Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha fet públic aquest dilluns, coincidint amb la primera festa litúrgica de Santa Teresa de Calcuta,un nou vídeo…

5 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha fet públic aquest dilluns, coincidint amb la primera festa litúrgica de Santa Teresa de Calcuta,un nou vídeo del Papa amb la intenció de pregària universal per al mes de setembre. El Sant Pare fa una crida a la construcció d'una societat que posi en el centre la persona humana. Francesc afirma que "la humanitat viu una crisi que no és només econòmica i financera". La intenció de pregària universal és "perquè tothom contribueixi al bé comú i a la construcció d'una societat que posi en el centre la persona humana".
Per la seva banda, el director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Frederic Fornos,ha dit que "el desafiament de la humanitat i de la missió de l'Església és una preocupació del Papa des del principi del seu Pontificat, ja que no podem continuar amb el sistema actual que produeix exclusió i violència ". Fornos ha afegit que "no es tracta només de dir-ho o pensar-ho”, i que el missatge “surt del cor d’un home que veu i escolta tots els que pateixen precarietat, exclusió, amb condicions de vida difícil o marginada, sense feina o sense el mínim necessari per viure".
Intensa setmana al Vaticà
D'altra banda, des d'aquest dimarts i fins dijous 8, a Roma, els creients que ho desitgin podran venerar les relíquies de Santa Teresa de Calcuta a la Basílica de Sant Joan del Laterà, de 7 del matí a 6 de la tarda, i dimecres i dijous, a l'Església de Sant Gregori el Gran de 9 del matí a 6 de la tarda. 
També Roma acollirà, de dimecres a diumenge i en l'àmbit de l'Any Sant Extraordinari de la Misericòrdia, el Jubileu dels Professors Universitaris i dels Centres d'Investigació i d'alta formació, sota el títol "Coneixement i misericòrdia. La tercera missió de les universitats". Les sessions es faran a l'Aula Magna de la Pontifícia Universitat Lateranense. Cal destacar, a més, que els participants tenen previst assistir aquest dissabte a l'Audiència Jubilar del Papa Francesc.
Acció de gràcies per la canonització de Teresa de Calcuta
A més, destaquem que aquest dilluns s'han celebrat diverses misses d’acció de gràcies, a Roma i arreu del món. A Barcelona, l’Eucaristia amb aquest motiu ha estat presidida, al vespre, per l’arquebisbe Joan-Josep Omella a la parròquia de Sant Agustí, on hi ha un dels menjadors que les Missioneres de la Caritat tenen a Catalunya. I al migdia a la parròquia del Santíssim Salvador de Sabadell, el bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, ha presidit la Missa d’acció de gràcies per la mateixa canonització.
A la Plaça de Sant Pere igualment aquest dilluns, el cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat del Vaticà, ha presidit una celebració de l’Eucaristia a la Plaça de Sant Pere precisament com a acció de gràcies per la canonització de Teresa de Calcuta. Parolin ha destacat el vincle entre la nova santa i els més pobres. "Mare Teresa va descobrir en els pobres el rostre de Crist, que es va fer pobre per nosaltres i per enriquir-nos amb la seva pobresa, alhora que va respondre al seu amor sense límits amb un amor sense límits pels pobres, ja que l'amor de Crist ens empeny", ha assegurat el número dos del Papa.
El secretari d’Estat, a més, ha subratllat la defensa de la vida des de la concepció fins a la mort natural proclamada sempre per Mare Teresa. "Va defensar amb coratge la vida naixent, amb aquella franquesa de paraula i coherència en l'acció, el signe més lluminós de la presència dels profetes i els sants", ha recordat. El cardenal Parolin ha conclòs que "la vida exemplar de Santa Teresa de Calcuta va ser el fruit d’un encontre amb Jesús aplicat amb radicalitat".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 5 de setembre.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció