En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Diàleg més enllà de l'1-O: "Projecte comú" o "dret a decidir"

Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, i Mònica…

18 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, i Mònica Lafuente, secretària nacional del PSC per a Política Municipal, han parlat i han discrepat, aquest dilluns, sobre la viabilitat d'un futur diàleg sobre la definició política de Catalunya, abans o després de l'1 d'octubre. Joan Morell i Joan Capdevila han defensat el referèndum i "que els catalans votin". En canvi, Fernando Sánchez Costa i Mònica Lafuente s'hi han mostrat en contra. Això sí, la representant socialista ha assegurat que el govern espanyol també hi té molta culpa. "Tot ve del juliol de 2010, amb la sentència de l'Estatut, després de la recollida de signatures i el recurs", ha comentat. 
Tots han coincidit, de tota manera, en la defensa del diàleg. Morell ha apuntat, això sí, que "hi haurà d'haver diàleg després de l'1 d'octubre", mentre que Capdevila ha assegurat que "allò que decideixin els catalans serà el que comptarà". Sánchez Costa ha dit que "la llei s'ha de respectar, perquè sinó viurien en un Estat fallit" i que "tots els catalans saben que els camins de sortida passen perquè Catalunya comparteixi, des de la reforma de la Constitució, un projecte comú" amb la resta d'Espanya.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 18 de setembre

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció