En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Diàleg més enllà de l'1-O: "Projecte comú" o "dret a decidir"

Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, i Mònica…

18 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, i Mònica Lafuente, secretària nacional del PSC per a Política Municipal, han parlat i han discrepat, aquest dilluns, sobre la viabilitat d'un futur diàleg sobre la definició política de Catalunya, abans o després de l'1 d'octubre. Joan Morell i Joan Capdevila han defensat el referèndum i "que els catalans votin". En canvi, Fernando Sánchez Costa i Mònica Lafuente s'hi han mostrat en contra. Això sí, la representant socialista ha assegurat que el govern espanyol també hi té molta culpa. "Tot ve del juliol de 2010, amb la sentència de l'Estatut, després de la recollida de signatures i el recurs", ha comentat. 
Tots han coincidit, de tota manera, en la defensa del diàleg. Morell ha apuntat, això sí, que "hi haurà d'haver diàleg després de l'1 d'octubre", mentre que Capdevila ha assegurat que "allò que decideixin els catalans serà el que comptarà". Sánchez Costa ha dit que "la llei s'ha de respectar, perquè sinó viurien en un Estat fallit" i que "tots els catalans saben que els camins de sortida passen perquè Catalunya comparteixi, des de la reforma de la Constitució, un projecte comú" amb la resta d'Espanya.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 18 de setembre

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció