En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Diàleg més enllà de l'1-O: "Projecte comú" o "dret a decidir"

Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, i Mònica…

18 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Morell, militant del PDeCAT i exalcalde de Pineda de Mar, Fernando Sánchez Costa, diputat del PP al Parlament de Catalunya, Joan Capdevila, diputat d'Esquerra Republicana al Congrés, i Mònica Lafuente, secretària nacional del PSC per a Política Municipal, han parlat i han discrepat, aquest dilluns, sobre la viabilitat d'un futur diàleg sobre la definició política de Catalunya, abans o després de l'1 d'octubre. Joan Morell i Joan Capdevila han defensat el referèndum i "que els catalans votin". En canvi, Fernando Sánchez Costa i Mònica Lafuente s'hi han mostrat en contra. Això sí, la representant socialista ha assegurat que el govern espanyol també hi té molta culpa. "Tot ve del juliol de 2010, amb la sentència de l'Estatut, després de la recollida de signatures i el recurs", ha comentat. 
Tots han coincidit, de tota manera, en la defensa del diàleg. Morell ha apuntat, això sí, que "hi haurà d'haver diàleg després de l'1 d'octubre", mentre que Capdevila ha assegurat que "allò que decideixin els catalans serà el que comptarà". Sánchez Costa ha dit que "la llei s'ha de respectar, perquè sinó viurien en un Estat fallit" i que "tots els catalans saben que els camins de sortida passen perquè Catalunya comparteixi, des de la reforma de la Constitució, un projecte comú" amb la resta d'Espanya.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 18 de setembre

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció